Bulvár

Kacsa volt a pingvinhír a Vadasparkról

Kacsa volt a pingvinhír a Vadasparkról

2015. október 14., szerda
Kacsa volt a pingvinhír a Vadasparkról
pingvin01_gs

Nem adományozott pingvineket a Szegedi Vadaspark a Belgrádi Állatkertnek, a pingvinek helyének felépítésében segédkeztek a szerb kollégáknak a szegediek.

"Többen keresték meg a Szegedi Vadasparkot a

hír hallatán

, hogy a Belgrádi Állatkert fejlesztésének a részeként felépülő pingvinbemutatóba mi biztosítanánk a tengeri madarakat. A bejelentés mögött feltételezhetően félreértés lehet. Bár több éve jó kapcsolatot tartunk a szerbiai állatkerttel és szakmai segítséget nyújtunk mind egyes állatfajok tartástechnológiájának átadásával, mind az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségével, illetve annak fajprogramjaival való kapcsolattartásban, a jelen esetben csak a pingvin hely felépítését tudtuk támogatni tanácsainkkal. Jelenleg nincs fölös számú pápaszemes pingvinünk, de, természetesen, ha lesz, a nemzetközi fajmegmentési programmal való egyeztetéssel szívesen biztosítunk Belgrádnak egyedeket, ha a helyet elfoghatónak találjuk.

Szögedi boszorkányok a vadasparki Halloween napon

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra várunk Szeged állatkertjébe mindenkit október 31-én, Halloween napján, aki kíváncsi a délelőtti és a délutáni tökös látványetetésekre, majd az esti borzongató boszorkány és szellemtalálkozóra 17.00-tól 21.00-ig. Állataink közül többen a tökökbe elrejtve kapják eledelüket, ami a Vadaspark lakóinak izgalmas elfoglaltságot, látogatóinknak pedig látványos szórakozást nyújt. Az est eljövetelével a jó hangulat, bizton állíthatjuk, csak fokozódni fog, különösen azok számára, akik nem félnek majd boszorkányos praktikákban részt venni, bájitalokat kóstolgatni, sőt az éj szellemeinek félelmetes állatbarátaival közelebbi ismeretségbe kerülni. A boszorkányos jelző nem véletlen, hiszen a kelta eredetű ünnep díszvendégei a Vadasparkban – híres-hírhedt szögedi pörre emlékezvén – a boszorkányok lesznek. Ennek jegyében a boszorkányjelmezben érkező gyermek látogatóink 380 Ft-os jegyárral léphetnek be (14 éves korig, más kedvezménnyel nem összevonható), ezen kívül mindenkit várunk a boszorkányseprű szépségversenyre is! A program részleteiről, az izgalmas események időrendjéről is rövidesen beszámolunk a híranyagainkban" - írja a Szegedi Vadaspark közleménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.