Bulvár

Egyedi kínai krizantém került a Guinness-rekordok közé

Egyedi kínai krizantém került a Guinness-rekordok közé

2015. október 19., hétfő
Egyedi kínai krizantém került a Guinness-rekordok közé
krizanten_kina

A közép-kínai Kajfeng városában 641 különböző krizantémból állították össze a világ legnagyobb, s immár a Guinness Világrekordok által is ekként hitelesített sokvirágú élő krizantémcsokor kompozícióját - számolt be a kínai média hétfőn.

A világrekordról szóló hivatalos bejelentést Honan tartományban, a kajfengi krizantémfesztiválon tették. Ennek főszereplője a 3,8 méter átmérőjű alkotás, amelynek virágait istenfához (Artemisia abrotanum) oltották. A különleges növény kialakítása négy évébe került a kajfengi kertészeknek, s egy időben immár több mint 1500 virágját csodálhatják meg a látogatói. A krizantém Kínában közkedvelt virág, az ősz jelképe, ünnepét a 9. holdhónap 9. napján tartják. Az ősi Kínában lázcsillapító, vérnyomáscsökkentő, gyulladáscsökkentő gyógynövényként ismerték és termesztették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.