Bulvár

Ismét rajthoz állnak a kecskék Bordányban

Ismét rajthoz állnak a kecskék Bordányban

2015. augusztus 25., kedd
Ismét rajthoz állnak a kecskék Bordányban
kecske

A nyár vége felé haladva, a közelgő ősz beköszöntével ismét számos program várja majd a családokat és baráti társaságokat Bordányban. Az első alkalom szeptember 12-én, szombaton lesz, amikor is igazi családi nap várja a település lakóit. Újdonság lesz, hogy egy napon rendezik meg a Helyi Ízek fesztiválját és a III. Kecskeversenyt, valamint ugyanezen a napon pótolják a Falunapokon a rossz időjárás miatt elmaradt mezei futóversenyt is.

A program tehát már reggel kezdetét veszi, hiszen nyolc órától a Park téren lehet regisztrálni a futóversenyre. A viadalhoz már évek óta hozzátartozik az osztályok vetélkedése is, így a szervezők remélik, hogy egy-egy osztály minél több versenyzőt, futni vágyót toboroz majd az eseményre. Alsó és felső tagozaton az első három-három helyezett különdíjban részesül, a Bordány Sportjáért Alapítványnak köszönhetően negyven, harminc és húszezer forintra számíthatnak a legügyesebb osztályok. A tervek szerint tíz órakor, a futóversenyt követően egyből kezdődik a Helyi Ízek fesztiválja, ahová iskolai osztályközösségek, családi és baráti társaságok, civil szervezetek és közösségek, valamint intézmények, vállalkozások és testvértelepülések jelentkezését is várják. Az idei évben a hagyományos kategóriák (bográcsban készült ételek, valamint grillen és tárcsán sültek) mellett szintén újítás lesz, hogy a kecskehúsból készült ételeket is zsűriznek. Jelentkezni és érdeklődni a Faluházban személyesen, e-mailen a faluhaz@bordany.hu címen, illetve telefonon a 30/965-0771-es számon lehet egészen szeptember 10-ig. Nevezési díj nincs, sátrakat, székeket, asztalokat, a főzéshez szükséges alapanyagokat mindenkinek magának kell biztosítania. A programhoz kapcsolódik a Kecskeverseny elnevezésű rendezvény, amelyet harmadik alkalommal rendeznek meg Bordányban. Számos gyermek- és családi program várja a kilátogatókat, így lesz ugrálóvár, aszfaltrajz- és kötélhúzó verseny, de egyéb ügyességi feladatokra is számíthatnak a gyerekek. A felnőtteket is számos érdekesség várja, így kecskeszakáll verseny, káposztadobó és -cipelő viadal, valamint kecsketejivásban is összemérhetik erejüket a legbátrabbak. Természetesen a nap egyik leginkább várt pillanatai a kecskefutamok lesznek, amelyeket ezúttal is a Faluház melletti területen bonyolítanak le. Számos kulturális program, népdalkörök fellépései és tombola is szerepel a szeptember 12-i nap programjában, így a szervezők remélik, sokan látogatnak ki a Park térre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.