Bulvár

Zavargások voltak Kairóban, halottak

Zavargások voltak Kairóban, halottak

2015. július 17., péntek
Zavargások voltak Kairóban, halottak

Legkevesebb hat iszlamista tüntető életét vesztette és három megsebesült azokban a zavargásokban, amelyek a ramadán böjti hónapot lezáró iszlám ünnepet, az íd al-fitrt megnyitó hajnali ima után pénteken törtek ki az egyiptomi főváros gízai oldalán - jelentette a MENA állami hírügynökség.

A hírügynökség értesülései szerint a Muzulmán Testvériség iszlamista szervezet tagjai a piramisokhoz vezető al-Haram úton tartottak felvonulást, és először a helyi lakossággal, majd a helyszínre siető rendőrökkel csaptak össze. A belügyminisztérium azt jelentette, hogy a biztonsági erők az erőszakba torkollt tüntetés feloszlatásakor őrizetbe vették a testvériség tizenöt felfegyverzett tagját. A 2013 júliusában elmozdított iszlamista államfő, Mohamed Murszi mögött álló Muzulmán Testvériséget Egyiptomban hónapokkal a hatalomváltás után betiltották, majd terrorcsoporttá nyilvánították. A jelenlegi elnök és akkori hadsereg-főparancsnok, Abdel-Fattáh esz-Szíszi által levezényelt hatalomváltás óta az egyiptomi hatóságok ádáz hadjáratot folytatnak az iszlamista mozgalom ellen, amelyet azzal vádolnak, hogy a háttérből irányítja az országban tevékenykedő különböző dzsihadista csoportokat. Murszit a múlt hónapban a szervezet számos magas rangú tisztségviselőjével együtt halálra ítélték. Két héttel később egy féltonnás autóbomba végzett az ország főügyészével, és ezt a merényletet azóta több pusztító terrortámadás követte. A legtöbb merényletet az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet egyiptomi ága vállalta magára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.