Bulvár

Hőség: a Volán-társaságok kötelezővé tették a légkondicionáló használatát

Hőség: a Volán-társaságok kötelezővé tették a légkondicionáló használatát

2015. július 3., péntek
Hőség: a Volán-társaságok kötelezővé tették a légkondicionáló használatát
23. Volt Fesztivál

A Volán-társaságok a hőségriadó miatt több intézkedést is bevezettek - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. pénteken az MTI érdeklődésére, a tájékoztatás szerint a társaságok kötelezővé tették például a légkondicionáló használatát az azzal felszerelt autóbuszban, pályaudvaron, utasváróban.

A tájékoztatás szerint felvették a kapcsolatot azokkal a szervezetekkel, amelyek a forgalmasabb közterületeken ivóvizet szolgáltatnak a lakosságnak, és kérték az autóbusz-pályaudvarok bekapcsolását a helyszínek közé. Az autóbuszvezetők és az autóbusz-állomások személyzetének figyelmét felhívták arra, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel az utasokat, rosszullétek esetén tegyék meg a szükséges intézkedéseket. Utasításba adták, hogy az autóbuszvezetők különös tekintettel legyenek az autóbuszok rendszeres átszellőztetésére, a légbefúvó, légkondicionáló berendezések üzemeltetésére, a függönyök, sötétítők használatára. A Volán-társaságok ellenőrizték az autóbusz-állomásokon található közkutak, csapok működőképességét, állapotát, és kiemelt figyelmet fordítanak autóbuszvezetőik fokozottabb védelmének érdekében - közölte az MNV Zrt. A Budapest Airport az MTI megkeresésére azt közölte, hogy egyelőre nem tervezi a gyalogos beszállítás felfüggesztését a nappali órákban, mivel a várakozó csarnokok légkondicionáltak, az oda vezető útvonalak fedettek, így alapesetben nem indokolt fokozott óvintézkedés, ugyanakkor a repülőtéri betonon dolgozók számára palackozott vizet osztanak, hiszen nem ritka, hogy 50 Celsius-fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Az országos tiszti főorvos szombattól szerda éjfélig a legmagasabb, harmadfokú hőségriadót rendelte el, mert ebben az időszakban eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.

Utazók, egy jó hír! A Volán-társaságok kötelezővé tették a légkondicionáló használatát az azzal felszerelt autóbuszban, pályaudvaron, utasváróban! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=551480

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.