Bulvár

Halálra szúrt egy bika egy francia turistát egy spanyol bikafesztiválon

Halálra szúrt egy bika egy francia turistát egy spanyol bikafesztiválon

2015. július 14., kedd
Halálra szúrt egy bika egy francia turistát egy spanyol bikafesztiválon
bika_szarvasmarha

Halálra szúrt egy bika egy francia férfit a kelet-spanyolországi Pedreguer városának bikafesztiválján, a Bous el carrer (Bikák az utcán) elnevezésű rendezvényen, kedd hajnalban.

A 44 éves turista olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét már nem tudták megmenteni - közölték a hatóságok. A szemtanúk szerint a férfi, aki a barátaival vett részt a fesztiválon, a bikákat filmezte, fotózta a mobiltelefonjával, és időnként annyira közel merészkedett az állatokhoz, hogy az egyik önkéntes helyszíni segítő figyelmeztette is a veszélyre, de ő nem hallgatott rá. Fényképezés közben nem vette észre a nekirontó bikát, és nem tudott kitérni a szúrás elől, amely először a mellkasán, aztán a hasán érte. Az önkormányzat az áldozat iránti kegyeletből felfüggesztette a fesztivál további programjait, és félárbocra engedték a zászlót a városházán. A Bous el carrer lényege, hogy az utcákon a házfalak mentén emelvényeket állítanak fel, a közönség egy része ezek tetejéről nézheti közelről, de mégis biztonságos távolból az utcákra terelt bikákat. Az emelvény alatti részt berácsozzák, a vakmerőbbek egész közel juthatnak így a bikákhoz, mert a függőleges rácsokon könnyen ki lehet bújni, csakhogy a bika is be tud döfni rajtuk. A szervezők mindig felhívják a figyelmet arra, hogy senki ne álljon a rács közvetlen közelébe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.