Bulvár

Gyógyszereket csempésző lengyel kamionos ellen emeltek vádat Makón

Gyógyszereket csempésző lengyel kamionos ellen emeltek vádat Makón

2015. június 24., szerda
Gyógyszereket csempésző lengyel kamionos ellen emeltek vádat Makón

Vádat emelt a Makói Járási Ügyészség egy lengyel férfi ellen, aki több ezer levélnyi, allergiás panaszok kezelésére alkalmas, Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert próbált meg becsempészni az országba - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, az ügyészség a sofőrt egészségügyi termék hamisításának bűntettével vádolja. A vádirat szerint a férfi 2014. május 26-án hajnalban jelentkezett belépésre Románia irányából a nagylaki átkelőnél az általa vezetett kamion sofőrjeként. A jármű vezetőfülkéjének átvizsgálásakor különböző tárolóüregekből 5676 levél gyógyszer került elő, ömlesztve, dobozos csomagolás nélkül. A vádlott által szállított tabletták Magyarországon illegális gyógyszernek minősülnek, nem engedélyezett egészségügyi termékek, forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek. Az ügyészség indítványozta a lefoglalt tabletták elkobzását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.