Bulvár

A cirkuszban ünnepelte 10. születésnapját a Kozmosz

A cirkuszban ünnepelte 10. születésnapját a Kozmosz

2015. június 8., hétfő
A cirkuszban ünnepelte 10. születésnapját a Kozmosz
kozmosz_cirkusz

A táncoktatással foglalkozó szegedi Kozmosz Egyesület május 30-án gálarendezvénnyel ünnepelte 10 éves fennállását. A különleges eseményhez szintén rendkívüli helyszínt álmodott meg Karó Krisztián, az egyesület alapítója, elnöke és egyben oktatója: a Magyar Nemzeti Cirkusz már-már szimbólummá vált nagysátrát.

A hosszas szervezés és a legapróbb részletekig menő előkészítés meghozta várva várt gyümölcsét, az egyesület több száz fős diákserege és a produkciókra kíváncsi nézősereg ugyanis megtöltötte a hatalmas cirkuszi sátrat. Még a nyitóbeszédet megelőzően varázslatos buborék-showt adott elő

Máthé Dániel

, a Budapestről érkezett vendégelőadó, aki óriási, vagy éppen füsttel megtöltött buborékokkal, zsonglőröket megszégyenítő ügyességgel kápráztatta el a nagyérdeműt. Ezután következett a rendezvény legfőbb attrakciója, azaz maguk a táncos csemeték, akik sorra adták elő a tanév során elsajátított koreográfiájukat. Az egymást követő produkciók jól szervezetten, fegyelmezetten, mégis mosolygósan zajlottak, akár óvodás picúrok léptek a porondra, akár már több éves táncos múlttal rendelkező iskolás fiatalok. Még pár lelkes szülő is készült meglepetés táncelőadással, ami az egyesület legelső koreográfiájának előadásából állt, és amivel igazán nagy derültséget okoztak minden korosztály számára.

Schuszter Boglárka

- aki Karó Krisztiánnal jóformán együtt kezdte az egyesület oktatómunkáját – testvérével,

Schuszter Martinnal

lépett porondra LED fényekkel világító fellépő ruhában, és megcáfolva a régi mondást, bemutatta, hogy a jó tanár nem csak tanítja, hanem tudja is az anyagot. Az egyesület növendékei Kozmosz meglepetés verssel örvendeztették meg oktatóikat, az egyesület pedig emlék hátizsákkal ajándékozta meg összes tanítványát. A finálét követő közös fotóra felkerült egy igazi elefánt is: a cirkusz igazgatója,

Richter József

jóvoltából Schuszter Boglára – gyermekkori álmának valóra váltásaként – felülhetett a hatalmas, ámde szelíd afrikai állat hátára. A 2015-ös jubileumi gálarendezvény felejthetetlenné vált mind az oktatók, mint a táncosok számára, elvégre hány gyermek mondhatja el magáról, hogy már szerepelt a cirkuszban?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.