Bulvár

Kerékpárosbarát településként díjazták Bordányt

Kerékpárosbarát településként díjazták Bordányt

2015. május 27., szerda
Kerékpárosbarát településként díjazták Bordányt
bicikli_kerekpar

"Kerékpárosbarát Település 2015" címmel díjazták Bordányt, a nagyközségek kategóriájában külön is elismerték a homokháti települést.

55 önkormányzat és 67 munkahely képviselői vehették át az idei Kerékpárosbarát pályázatok díjait május 22-én, Vácon. Az elismeréseket átadó

Tasó László

, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte, hogy még soha ennyien nem nyerték el vagy újították meg a címet. Az államtitkár felidézte, hogy idén kilencedik alkalommal mérettethették meg magukat a jelentkezők az NFM és a Kerékpáros Magyarország Szövetség (KMSZ) közös pályázatán, melynek egyik legfontosabb célja a figyelemfelhívás. "Arra szeretnék ösztönözni a településeket és a munkahelyeket, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a környezetbarát kerékpáros közlekedést" – fogalmazott. Tasó László kiemelte, hogy ha a munkahelyi vezetők és az önkormányzati tisztviselők jó példát mutatnak, akkor ezzel népszerűsítik a programot. Az államtitkár jelezte, 2020-ig országosan 50 milliárd forintot kívánnak kerékpárút építésre fordítani. Bordány Nagyközség Önkormányzata először pályázott a „Kerékpárosbarát Település” címre, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetség nagyközség kategóriában külön is díjazott. Az elmúlt évek beruházásai, többek között a település és Szeged-Kiskundorozsma határáig épült új kerékpárút, a 100 férőhelyes kerékpártároló, a közterületeken elhelyezett kerékpártámaszok és a különféle biciklizést népszerűsítő programok mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy Bordány megkapja a címet. Idén először közönségdíjakat is átadtak: az újonnan bevezetett elismerésre online felületen keresztül vagy egy applikáció segítségével bárki nevezhette települését vagy munkahelyét, és szavazhatott is rájuk. A közönségszavazáson 24 településre több mint 11 ezer, 14 munkahelyre pedig több mint 45 ezer szavazat érkezett, az online kampány és a közösségi oldal közel 300 ezer embert ért el. Bordány itt is szépen szerepelt, hiszen a külön is díjazott három települést követően a negyedik helyen végzett 1116 szavazattal.

Kerékpárosbarát Település 2015:

Község kategória:

Újszentiván

Nagyközség kategória:

Bordány

Város kategória:

Balatonkenese

Fővárosi Kerület kategória:

Budapest XVII. kerület, Rákosmente

Megyei Jogú Város kategória és a Települések versenyében abszolút győztes:

Győr

További díjazottak:

Makó, Szarvas, Mórahalom, Mohács, Vásárosnamény, Veszprém, Békés, Szolnok, Hódmezővásárhely, Sándorfalva, Szombathely, Nagykanizsa, Kiskunhalas, Nyíregyháza, Hajdúböszörmény, Tata, Békéscsaba, Velence, Dombóvár, Szentgotthárd, Tapolca, Lenti, Dunakeszi, Jászberény, Gyomaendrőd, Gödöllő, Hévíz, Dévaványa, Budapest Főváros X. Kerület – Kőbánya, Mezőberény, Gyula, Tamási, Rábapatona, Soltvadkert, Köröstarcsa, Pápa, Alsómocsolád, Vác, Hatvan, Budapest Főváros XIX. Kerület – Kispest, Nyírtura, Budaörs, Nádudvar, Kisvárda, Pusztaszabolcs, Kecskemét, Újfehértó, Ajak, Kaposvár, Iszkaszentgyörgy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.