Bulvár

Négy tonna rothadó sertésbelsőséget találtak az M5-ösön

Négy tonna rothadó sertésbelsőséget találtak az M5-ösön

2015. április 28., kedd
Négy tonna rothadó sertésbelsőséget találtak az M5-ösön

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg négy tonna romlott állati mellékterméket találtak egy szlovák tehergépjárműben az M5 autópályán tartott ellenőrzés során. A legyek tetemével szennyezett, penészes terméket lefoglalták és a megsemmisítése iránt intézkedtek.

A NAV EKÁER csoportjának munkatársai ellenőrzést tartottak az M5 autópálya lajosmizsei tengelysúly mérő állomásán. Az EKÁER adatai alapján a pénzügyőrök megállítottak egy – az előzetes bejelentés alapján kockázatosnak ítélt – szlovák rendszámú tehergépjárművet, ami a bemutatott okmányok alapján megközelítőleg négy tonna sertésbelsőséget szállított hazánkból Szlovákiába. A jármű rakterében az állati eredetű termékeket tartalmazó 200 literes hordókon lévő felirat szerint a fogyaszthatóság időpontja március 22-én lejárt. A vizsgálat során a pénzügyőrök látták, hogy több hordónyi termék elhullott léggyel és penésszel szennyezett. A kormányhivatal munkatársainak értesítését követően kiderült továbbá, hogy a feladóként feltüntetett magyar társaság nem rendelkezik engedéllyel arra, hogy Szlovákiába állati mellékterméket szállítson. Az ellenőrzött, lejárt szavatosságú szállítmányt a felrakodás helyszínén megsemmisítették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.