Bulvár

Felfüggesztett börtönre ítélték az utcai lámpákat kilövő árpádhalmi férfit

Felfüggesztett börtönre ítélték az utcai lámpákat kilövő árpádhalmi férfit

2015. április 8., szerda
Felfüggesztett börtönre ítélték az utcai lámpákat kilövő árpádhalmi férfit

Jogerősen két év, a végrehajtásában négy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék szerdán egy árpádhalmi férfit, aki egy átalakított légpuskával szétlőtt több utcai lámpát a településen, majd megfenyegette a szomszédjait, akik a történteket jelentették a hatóságoknak.

A bíróság lőfegyverrel visszaélés és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettében, valamint erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás és rongálás vétségében mondta ki bűnösnek a férfit. A vádlott, akinek egy korábbi bűncselekménye miatt nem volt fegyvertartási engedélye, 2012. december 10-én este a Csongrád megyei Árpádhalmon lőfegyverré átalakított Slavia 620 típusú légpuskájával kilőtt négy utcai lámpát. A vádlott szomszédja értesítette a polgárőrséget, majd a helyszínre érkező rendőrök a férfit előállították. A vádlott - mivel haragudott az ellene indult büntetőeljárás miatt - másnap este ittas állapotban azt kiabálta szomszédjának és annak gyermekének, hogy "lelövöldözlek benneteket". A törvényszék döntésével enyhítette az első fokon eljáró Szentesi Járásbíróság által kiszabott ötéves börtönbüntetést. Bakos Éva tanácsvezető bíró közölte, a bíróság erre részben a bűncselekmény elkövetése óta eltelt hosszú idő miatt, illetve azért látott lehetőséget, mert a vádlott gondoskodik idős, beteg édesanyjáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.