Bulvár

Az ország 18 pontján ünnepelik meg az Európa-napot májusban

Az ország 18 pontján ünnepelik meg az Európa-napot májusban

2015. április 28., kedd
Az ország 18 pontján ünnepelik meg az Európa-napot májusban

Országszerte 18 helyszínen várják színes programokkal, nyereményjátékkal a családokat május 1. és 11. között az Európa-nap alkalmából.

Az Európai Bizottság magyarországi képviselete kedden azt közölte az MTI-vel, hogy az Európai Parlament tájékoztatatási irodájával és a Europe Direct tájékoztató hálózattal együtt ingyenes gyermek- és családi programokat szerveznek, továbbá a Europe Direct irodák munkatársai adnak tájékoztatást az EU-val kapcsolatos kérdésekben, legyen szó oktatásról, munkavállalásról, utazásról. Az érdeklődők információkat kaphatnak az EU munkahelyteremtéssel, beruházásokkal, éghajlatváltozással, energiapolitikával kapcsolatos céljairól is. A programot idén is kvízekkel, játékokkal színesítik, az Európa-totót helyesen kitöltők között pedig egy négynapos, kétszemélyes brüsszeli utazást sorsolnak ki. Az idei Európa-napi rendezvények felhívják a figyelmet arra, hogy milyen jelentős mértékben járul hozzá az unió Magyarország megújulásához, a nemzetközi fejlesztés európai éve alkalmából pedig arra, milyen sokat tud tenni Európa a fejlődő országokért - írták. A programokat Békéscsabán, Zalaegerszegen, Hatvanban, Tatabányán, Salgótarjánban, Szegeden, Nyíregyházán, Kaposváron, Szombathelyen, Győrben, Budapesten, Kecskeméten, Szolnokon, Szekszárdon, Debrecenben, Pusztaszabolcson, Veszprémben és Miskolcon rendezik meg. Az Európa-napot annak emlékére tartják meg minden évben, hogy

Robert Schuman

francia külügyminiszter 1950. május 9-én Párizsban új európai politikai és gazdasági együttműködést vázolt fel, és ez a javaslat alapozta meg az Európai Uniót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.