Bulvár

Fodrászok jótékonykodtak az ÁGOTA Alapítvánnyal + FOTÓK

Fodrászok jótékonykodtak az ÁGOTA Alapítvánnyal + FOTÓK

2015. március 23., hétfő
Fodrászok jótékonykodtak az ÁGOTA Alapítvánnyal + FOTÓK
hajvagas05_gs

Csattogtak az ollók, zúgtak a hajszárítók, a levegőt pedig betöltötte a szalonokra jellemző hajlakk és hajzselé illata. Jótékonysági fodrászati akciót szervezett állami gondozásban élő gyermekeinek az ÁGOTA Alapítvány.

Szerte az országból mintegy 43 fodrász csatlakozott ahhoz a jótékonysági akcióhoz, amelynek keretében az ÁGOTA Alapítvány állami gondozásban élő és veszélyeztetett fiataljai ingyen vágathatták le hajukat, csináltathattak frizurát. A szakemberek szinte megállás nélkül dolgoztak: csattogtak az ollók, zúgtak a hajszárítók, a levegőt pedig betöltötte a szalonokra jellemző hajlakk és hajzselé illata. Gyorsan kellett dolgozniuk, hiszen több mint 200 gyerek várt hajnyírásra és igazításra. Persze azok sem unatkoztak, akik már túl voltak a szépítkezésen és azok sem, akik még a sorukra vártak, a szervezők ugyanis kézműves és játszósarokkal, valamint arcfestéssel várták őket. "A mai szegedi rendezvény Komárom-Esztergom megyéből indult, az ÁGOTA Alapítvánnyal történő együttműködésünk elődje egy tavalyi jótékonysági akció. Küldetésünk, hogy segítsük a család nélkül és a nevelőszülői hálózatban élő gyermekeket, ami számos formában megnyilvánul, mint például ruha, játék, bútor, tartós élelmiszer adományokban. Azt valljuk, ha valaki tud és szeretne segíteni, akár az otthon félretett dolgokból is szemezgethet, megnézi, mit tudna felajánlani, mi az, amit mások esetleg hasznosítani tudnának. A fodrászok körében is hasonló elven működött: a vendégkörükben gyűjtött adományokat hozták magukkal Szegedre" - tudtuk meg

Honosiné Máhr Ágnestől

, a Ho-Máhr Trans Kft. szakmai és pénzügyi vezetőjétől, aki a felajánlott adományok fuvarozásának lebonyolítójaként csatlakozott a szombati eseményhez.

A tavalyi évben a Komárom-Esztergom megyei Vértesszőlősön tartottak hasonló jótékonysági megmozdulást, Kurucz Erika mesterfodrász közreműködésével és szervezésében. Az akció azóta túlnőtte a megyehatárt, az ország szinte minden területéről jelentkeztek szakemberek, hogy csatlakozzanak a Tisza-parti karitatív szervezet fiataljait megsegítő programhoz. "Mindannyian a vendégkörünkön keresztül gyűjtöttük az adományokat. Hiszen tudjuk, a fodrászszalon központi hely, ahol a társadalom minden rétege megfordul, ezért is olyan sokszínű a felajánlott tételek sora; hoztunk magunkkal cipőket, ruhákat, játékokat" - árulta el a mesterfodrász. Hozzátette, a szegedihez hasonló megmozdulásból hagyományt szeretne kovácsolni, tervei szerint egy évben 3-4 alkalommal is sikerül mozgósítani kollégáit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.