Bulvár

Tetőfedő világbajnokságon remekelt egy mórahalmi fiatal

Tetőfedő világbajnokságon remekelt egy mórahalmi fiatal

2015. január 9., péntek
Tetőfedő világbajnokságon remekelt egy mórahalmi fiatal
szucs_gergo_tetofedo_morahalom

Napjainkban, amikor sokak csak úgy halmozzák a diplomákat, egyre inkább felértékelődnek az igazán jó szakmák. A 20 éves Szűcs Gergő példája jól tükrözi: egy komoly mesterséggel és szorgalommal nagyszerű sikereket lehet elérni. A mórahalmi fiatal tavaly novemberben a harmadik legjobb teljesítményt elérve vett részt a 25. Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán.

Édesapja nyomdokait követve végezte tanulmányait Veszprémben, a Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium falai között

Szűcs Gergő

. Azóta már a szülő vállalkozását erősíti mint végzett ács és tetőfedő. Kitartó munka eredményeként fiú és csapattársa,

Sándor István

kvalifikálta magát a bukaresti világbajnokságra, ahol 13 ország fiataljaival mérték össze tudásukat. A Nemzetközi Tetőfedő Szövetség szervezésében zajlott világversenyt 14 napos intenzív felkészülés előzte meg. A verseny során a két főből álló magyar csapatnak az első napon szélzáró alátét héjazatot, tető hőszigetelést, tetőablak beépítést és cserépfedést kellett kialakítania. Majd német vápát, és utolsó nap egy bitumenes zsindely fedést készítettek, mindennek gyümölcse pedig egy bronzérem lett. A magyarokat csak a német és az osztrák csapat tudta megelőzni, ami hatalmas dicsőség hazánknak, egyben Mórahalomnak is. A verseny kapcsán Szűcs Gergő elmondta, az elismerés rengeteg tapasztalatot jelent és természetesen hírnevet is hozott számára, amit jó referenciaként tud kihasználni a jövőben. A megmérettetések itt még nem értek véget, hiszen az ifjú szakember célja a „Szakmák Olimpiájának” is nevezett 2015-ös WorldSkills világversenyesen jó eredményt elérni Brazíliában. Távlati tervei pedig nem szakadnak el Magyarországtól, hiszen a továbbtanulás után szakmáját hazájában szeretné kamatoztatni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.