Bulvár

Szórólapos tanácsokat osztanak a rendőrök a vásári forgatagban + FOTÓK

Szórólapos tanácsokat osztanak a rendőrök a vásári forgatagban + FOTÓK

2014. december 10., szerda
Szórólapos tanácsokat osztanak a rendőrök a vásári forgatagban + FOTÓK
szorolapozas05_kf

Ne írja ki Facebookra, hogy elutazik, kellő körültekintéssel járja a vásárokat és mindent zárjon el táskája cipzáros zsebeibe! A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya jó tanáccsal látja el a szegedieket az ünnepi vásárokban.

A rendőr-főkapitányság szórólapjai a megelőzés fontosságára, a vásári forgatagban is biztonságos nézelődés és vásárlás mikéntjére hívja fel a figyelmet. Ahhoz, hogy biztonságban tudjuk értékeinket, mindössze néhány apró dologra kell odafigyelnünk. "Keressünk jól zárható, biztonságos helyet pénztárcánknak, mobiltelefonunknak, például válasszuk a kabát belső zsebét, vagy a táska rejtett rekeszeit. Tömegben figyeljünk a lökdösődésre, gépjárművünkkel pedig parkoljunk kivilágított, őrzött helyen" - ismertette a legfontosabb szabályokat

M. Toronykőy Márta

rendőralezredes. De nem csak a szabadtéri vásárokban járhatunk el körültekintően, otthonunkat is védhetjük néhány megbízható szomszéd, rokonok közreműködésével. "Ha elutazunk is, keltsük azt a látszatot, hogy otthon vagyunk. A közösségi oldalakra ne írjuk ki, hogy elutazunk, hacsak nem alkalmazzuk a megfelelő keresési szűrőket. Előfordulhat, hogy álszervezetek jönnek házhoz adományt gyűjteni, ezért mindenkit fogadjunk kellő fenntartással." A karácsonyt megelőző hetek preferált időszaknak számítanak a zsebesek számára, a rendőrség tapasztalata mégis az, hogy a bűnesetek száma az elmúlt években nem nőtt jelentősen. A szegediek a Karácsonyi Ünnepi Hetek ideje alatt találkozhatnak a szórólapozó rendőrökkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.