Bulvár

Lélekmelegítő a téli hidegben - különleges forralt borok a szegedi karácsonyi vásáron

Lélekmelegítő a téli hidegben - különleges forralt borok a szegedi karácsonyi vásáron

2014. december 21., vasárnap
Lélekmelegítő a téli hidegben - különleges forralt borok a szegedi karácsonyi vásáron
forralt_bor01_kf

Az ünnepek közeledtével ismét fabódékkal teltek meg a belváros terei Szegeden, a különböző étkek, ajándékok, kézműves termékek mellett ezen időszak egyik legjellegzetesebb sajátossága, a forralt bor is megjelenik, ráadásul nem is akármilyen kínálattal, ebből kívánunk verbális ízelítőt adni, szigorúan a teljesség igénye nélkül.

A Dugonics téren a híres, számos alkalommal megörökített fénylő szarvas mellett is akad érdekesség, hiszen az ajándékárusok

látványosan nyitó

forgatagában az ünnepi hangulat folyékony formája is fellelhető, a kínálók a klasszikus fehér-vörös skálát többfajta különleges ízesítéssel, egyedi alapanyagokkal bővítik. Kissé tájidegennek hangozhat a tokaji a déli országrészben, azonban a márkanévvé nőtt földrajzi jelzés, pontosabban a hozzá kötődő szőlőtermék, mint szinte bármely formájában, forralt borként sem okoz csalódást. A hagyományos tokaji szőlőfajtákat különleges fűszerekkel bolondítják meg a készítők, az egyik forró koktélt a gyömbéres hárslevelű alkotja, a furmintot pedig csipkebogyóval és aszalt szilvával gazdagították, a vásárlók nem kis örömére. Természetesen azok számára, akik megvannak a meleg fűszeres italfinomság nélkül, minőségi tokaji borokat kínál a pult. A hagyományos szőlő alapú hidegűző italforma mellett azonban ízbéli újítások is rejteznek a szarvas agancsa alatt: kiváló fűszerezésű eperborok várnak fogyasztásra több standnál is, az édes borkülönlegességek kivételes ízvilága méltó alapját adják az ünnepi hangulatnak. Az eper mellett a meggy sem menekült azon dicsőség elől, hogy feláldozzák a forralt bor-készítés oltárán: a hatékonyságra utazó fogyasztók figyelmébe ajánlott a papírpohárba zárt mélyvörös bódító nedű, mely csak arra vár, hogy melegséggel töltse el valaki szívét, illetve gyomrát. A fentiek mellett számos különleges lélekmelegítőt találni a karácsonyi vásárok fabódéi között, ki-ki rábukkanhat a saját ízlésének leginkább megfelelőre. Senki se legyen rest kihasználni az ünnepig hátralévő napokat egy hangulatos forralt bortúrára, hiszen a szőlőtermelés ezen ajándékai teszik igazán hangulatossá a téli estéket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.