Bulvár

Lélekmelegítő a téli hidegben - különleges forralt borok a szegedi karácsonyi vásáron

Lélekmelegítő a téli hidegben - különleges forralt borok a szegedi karácsonyi vásáron

2014. december 21., vasárnap
Lélekmelegítő a téli hidegben - különleges forralt borok a szegedi karácsonyi vásáron
forralt_bor01_kf

Az ünnepek közeledtével ismét fabódékkal teltek meg a belváros terei Szegeden, a különböző étkek, ajándékok, kézműves termékek mellett ezen időszak egyik legjellegzetesebb sajátossága, a forralt bor is megjelenik, ráadásul nem is akármilyen kínálattal, ebből kívánunk verbális ízelítőt adni, szigorúan a teljesség igénye nélkül.

A Dugonics téren a híres, számos alkalommal megörökített fénylő szarvas mellett is akad érdekesség, hiszen az ajándékárusok

látványosan nyitó

forgatagában az ünnepi hangulat folyékony formája is fellelhető, a kínálók a klasszikus fehér-vörös skálát többfajta különleges ízesítéssel, egyedi alapanyagokkal bővítik. Kissé tájidegennek hangozhat a tokaji a déli országrészben, azonban a márkanévvé nőtt földrajzi jelzés, pontosabban a hozzá kötődő szőlőtermék, mint szinte bármely formájában, forralt borként sem okoz csalódást. A hagyományos tokaji szőlőfajtákat különleges fűszerekkel bolondítják meg a készítők, az egyik forró koktélt a gyömbéres hárslevelű alkotja, a furmintot pedig csipkebogyóval és aszalt szilvával gazdagították, a vásárlók nem kis örömére. Természetesen azok számára, akik megvannak a meleg fűszeres italfinomság nélkül, minőségi tokaji borokat kínál a pult. A hagyományos szőlő alapú hidegűző italforma mellett azonban ízbéli újítások is rejteznek a szarvas agancsa alatt: kiváló fűszerezésű eperborok várnak fogyasztásra több standnál is, az édes borkülönlegességek kivételes ízvilága méltó alapját adják az ünnepi hangulatnak. Az eper mellett a meggy sem menekült azon dicsőség elől, hogy feláldozzák a forralt bor-készítés oltárán: a hatékonyságra utazó fogyasztók figyelmébe ajánlott a papírpohárba zárt mélyvörös bódító nedű, mely csak arra vár, hogy melegséggel töltse el valaki szívét, illetve gyomrát. A fentiek mellett számos különleges lélekmelegítőt találni a karácsonyi vásárok fabódéi között, ki-ki rábukkanhat a saját ízlésének leginkább megfelelőre. Senki se legyen rest kihasználni az ünnepig hátralévő napokat egy hangulatos forralt bortúrára, hiszen a szőlőtermelés ezen ajándékai teszik igazán hangulatossá a téli estéket.

Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.