A tőkehalból készült csukamájolaj majd 2000 éves tradicionális történettel büszkélkedhet. Az ókori rómaiak és a rettegett skandináv vikingek a csukamájolajat szent ételként tisztelték, hihetetlen hatásokat tulajdonítottak az olajnak az egészségre és különösképpen az erőnlétre nézve.
A skandináviai halászfalvakban a csukamájolaj évszázadokig a halászok napi rendszerességgel fogyasztott tápláléka volt. A csukamájolajnak nagy szerepe volt a népi gyógyászatban is, Magyarországon például még a 1900-as évek elején a szülők –és nagyszülők előszeretettel adták gyermekeiknek és unokáiknak a fejlődés és a növekedés érdekében. A 20. század közepén a tudomány kellő fejlettségének köszönhetően alapos vizsgálatoknak vetették alá a csukamájolajat. Kimutatták, hogy gazdag forrás az A –és D-vitaminnak, valamint Omega-3 zsírsavak valóságos tárháza. A szervezet számára elengedhetetelen EPA és a DHA-zsírsavakat egyaránt tartalmazza.
Számos egészségügyi hatása ismert, a csukamájolaj amolyan reneszánszát éli manapság! Összegyűjtöttünk Önnek 15+1 okot arra, amikor érdemes ezt az értékes olajat fogyasztania:
1. Immunerősítés. A csukamájolajat évszázadokon keresztül adták a gyerekeknek többek között a megfázás és az influenza megelőzéséhez. A csukamájolaj D-vitaminjai az immunrendszer számára nélkülözhetetlen anyagok. 2. A csukamájolajban lévő jó minőségű D-vitamin, fontos szerepet játszik a fogak és a csontok egészségének a megőrzésében. 3. A csukamájolaj kálcium tartalmával hozzájárul a csontok épségének a megörzéséhez. A kálcium a szervezetben a leggyakrabban előforduló elem, a csontokban 99%-ban fordul elő! 4. A csukamájolaj D-vitaminja és ásványi anyagai (magnézium, kálcium) támogatják a jobb alvást. 5. A csukamájolaj vitaminjai (A, D, E, K), nélkülözhetetlen zsírsavjai és a Q10 koenzimek a csukamájolajban, a keringésre, a látásra és az idegrendszeri problémákra is jó hatással lehet. 6. Külsőleg alkalmazva a csukamájolaj segíti a sérült bőrfelület gyógyulását, a sebkezelsében is hatásos. 7. Erőnlétnövelő: a csukamájolajat fogyaszthatjuk csökkent fizikai erőnlét esetén is. Már néhány héten belül tapasztalható, sok esetben látványos változás. 8. Mint a legtöbb olajféle, úgy a csukamájolaj is kitűnő a pikkelysömör vagy ekcéma jellegű problémák tüneteinek enyhítésére. A csukamájolajat fogyaszthatjuk ilyen esetekben kívül és belül is. 9. Támogatja az idősek (agyi –és mozmgásproblémák redukálása) és a gyermekek (szervezet fejlődése) egészségét 10. A csukamájolajnak A- és D-vitamin tartalma, az ételek között az egyik legmagasabb. Mindkét vitamin katalizátorként működik a szervezetben, és alpavető összetevői számos biológiai folyamatnak, sőt még a magzat egészséges fejlődésére is hatásuk van.
a csukamájolajról.
Omega-3 zsírsavjainak köszönhetően:
11. A csukamájolaj javíthat az agyműködésen. Az omega-3 zsírsavak az agyban magas koncentrációban vannak jelen, egyfajta szigetelést képeznek az agysejtek körül, segítik az ingerületek átadását, támogatják az agy megfelelő működését, javítanak a mentális képességeken. 12. A szív –és érrendszer védelme terén is jeleskedik a csukamájolaj. Szabályozza a koleszterinszintet és ezáltal a vérnyomásra van jó hatással. 13. A gyulladásos bélproblémák enyhítsére, vastagbélgyulladás kezelésére is alkalmazható, a tünetek enyhítésére. 14. A csukamájolaj az ízületi gyulladásokat –és fájdalmakat is csökkentheti, azáltal hogy az olajban található anyagok az izületeknél fellépő surlódások intenzitását enyhítik. +1. Sokan számoltak be a depresszió és a stressz enyhüléséről a csukamájolaj fogyasztása során. A csukamájolajat főként kapszulázott formában lehet megvásárolni, amely az egyik legbiztonságosabb tárolási és fogyasztási formája ennek az értékes olajnak. Olvasson róla többet Magyarország első
!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.