Bulvár

Pável Vivient imádták a kínai divatcégek + FOTÓK

Pável Vivient imádták a kínai divatcégek + FOTÓK

2014. november 15., szombat
Pável Vivient imádták a kínai divatcégek + FOTÓK
pavel_vivien_gs03

„Nehéz volt megszoknunk, hogy az utcán mindig megbámultak minket, amolyan ’szenzációnak’ számítottunk. Volt olyan eset, hogy a metrón utaztunk és a velünk szemben ülő lefotózott minket. De az is előfordult, hogy valaki úgy szelfizett az utcán, hogy mi is beleférjük a képbe. A végére már könnyedén tudtuk kezelni az ilyen helyzeteket.”

Pável Vivien

mindössze 17 évesen vágott neki Kínának másodmagával, a nyáron ugyanis három hónapos modellszerződést kapott a távol-keleti országba. A szőke, babaarcú modell megjárta Guangzhou, Dongguang, Shenzen, Zhuhai (Makaokozelebe), Shantou és Xintang városát, egymást érték a legnagyobb kinti márkák képviselőinek hívásai. „Gyakran kértek babás pózokat, minden fotón aranyosnak kellett lennem. Az a csámpás lábtartás, ami az egyik képemen is látszik, egy nagyon híres divatmárka védjegye. Csücsörítő száj, meglepődött arc, mindent meg kellett tanulnom” – ecsetelte mosolyogva a furcsaságokat. Köztudott, az ázsiaiak szeretnének megfelelni az animék szépségideáljának, így az óriási, csillogó szemű, hosszú lábú és fehér bőrű lányokat kedvelik, akik egzotikus szépségnek számítanak a divatszakmában. Vivien a maga 172 centijével bár európai divatmércével mérve alacsonynak számít, a neves Jet and Sharon táskamárka, japán menyasszonyi ruha cégek és webshopok kapkodtak azért, hogy vele dolgozhassanak. „Előfordult, hogy egy-egy fotózáson 9-10 órát is dolgoznom kellett, sőt, ha más városba hívtak, akkor több órát is buszoztam, de minden alkalommal boldogan mentem be és jöttem ki a stúdiókból. Talán ezért is hívtak vissza több helyre is” – mesélt a Tömörkény-gimnázium 10. osztály diákja egy átlagos munkanapjáról. A sok fotózás miatt nem unatkozott, ha pedig éppen akad egy kis szabadideje, városnézett, állatkertbe ment és természetesen vásárolgatott

Patkós Lillával

, azzal a szegedi lánnyal, akivel májusban egyszerre vágtak neki a kalandnak. „Anyukámra is gondoltam, hoztam neki táskákat és pár pólót” – tette hozzá nevetve. Szülei egyébként Vivien Németországban élő nővérével karöltve támogatták a gimnazista lány ambícióit, még akkor is, ha nehéz volt a három hónapos elválás. Habár a hatórás időeltolódás és Kínában az internetkorlátozás kissé megnehezítette a kapcsolattartást, nem múlt el nap, hogy Vivien legalább pár szót ne váltott volna édesanyjával. „Skype-on beszélgettünk, a netes közösségi oldalak ugyanis le vannak tiltva. Kínában Wechat van Facebook helyette, ha mégis használni akartam, külön alkalmazást töltöttem le, aminek hét perc volt az időlimitje.”

pavel_vivien_04

Pável Vivien számára nem ismeretlen a modellkedés, 14 évesen elvégzett egy tanfolyamot, ahol elkészítették első portfólióját. Innen már nem volt megállás, egymást érték a szépségversenyek és fotózások, mígnem a EuropeFace Modell- és Hostessügynökség fel nem fedezte a fiatal lányt a 2013-as Miss Alpok Adria Csongrád megyei versenyén. Az ügynökség segített neki abban is, hogy kipróbálhassa magát Kínában. „K. Noéminek rengeteget köszönhetek, tőle tanultam meg az ország sajátos modellfogásait, sőt, a munkák közvetítésében is segített.” A fiatal lány Kínában mentoránál vendégeskedett, aki nem mellesleg hasonló nemzetközi karriert tudhat maga mögött, mint amiben Vivien próbálgatja szárnyait. A távoli jövőre vonatkozóan még nincsenek konkrét tervei, de annyi bizonyos, a szakma tavasszal visszavárja a távol-keleti országba – akár hosszabb időre is, mint három hónap. Még az sem lehetetlen, hogy egyszer a kamera másik oldalán, mint a jövő modelljeinek pártfogója is hírnevet szerez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.