Bulvár

Meghalt egy rab a szegedi börtönben

Meghalt egy rab a szegedi börtönben

2014. október 11., szombat
Meghalt egy rab a szegedi börtönben

Rosszul lett és meghalt egy nem jogerősen elítélt fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtön II. számú objektumában - tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) sajtóirodája szombaton az MTI-t.

Közleményük szerint a felügyeletnek a fogvatartott zárkatársai jelezték, hogy a férfi péntek este 19 óra 39 perckor elvesztette eszméletét. A börtön ápolója azonnal megkezdte a férfi ellátását, amit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai folytattak, a fogvatartott életét azonban nem sikerült megmenteni. A rendőrség elsődleges helyszíni vizsgálata kizárta az idegenkezűséget, a halálesetet közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják. A büntetés-végrehajtás a haláleset körülményeinek feltárására vizsgálatot indított. Az elhunyt hozzátartozóját értesítették - írt a BvOP hozzátéve, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szólótörvény szerint a büntetés-végrehajtási szervezeténél keletkezett, az érintettel kapcsolatba hozható személyes adat bűnügyi személyes adatnak minősül, így arról további tájékoztatás jelen esetben kizárólag az elhunyt hozzátartozójának írásbeli engedélyével adható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.