Bulvár

Meg akarta ölni barátnőjét, majd a rendőrök elől kiugrott a harmadik emeletről

Meg akarta ölni barátnőjét, majd a rendőrök elől kiugrott a harmadik emeletről

2014. október 16., csütörtök
Meg akarta ölni barátnőjét, majd a rendőrök elől kiugrott a harmadik emeletről

Jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtott a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön egy budapesti férfit, aki 2012 nyarán megpróbálta megölni a barátnőjét, mert el akarta hagyni őt.

A Szegedi Ítélőtábla - az ügyben kirendelés folytán eljáró - bírái emberölés bűntettének kísérletében mondták ki bűnösnek a 33 éves vádlottat. A férfi 2011-ben ismerkedett meg a nála 13 évvel fiatalabb, akkor még kiskorú lánnyal. Kapcsolatukban gondot okozott a kölcsönös féltékenység. A lány többször próbált kilépni a kapcsolatból, de a férfi ezt - leginkább öngyilkossággal fenyegetőzve - mindig megakadályozta. 2012. augusztus 13-án a férfi, miután barátnője telefonon közölte vele, hogy végérvényesen elhagyja, feldühödött, kiment a lány családjának monori házához, hogy rávegye őt a kapcsolat folytatására. Bement a kertbe, cigarettázott, sört ivott, majd a teraszon talált plédbe burkolózva lefeküdt a fűbe aludni. Reggel a lány kérte, hogy menjen el, de a férfi a földre lökte őt, és késsel többször megszúrta az arcát, majd a tarkóját. Amikor pedig kitört a kés pengéje, egy virágcseréppel ütlegelni kezdte és fojtogatta. A sértett végül kiszabadult, megpróbált a házba menekülni, majd elszaladni, de a férfi folyamatosan bántalmazta. Amikor leesett a lány köntöse, a férfi meztelenül vonszolta őt vissza az épület elé. Egy szomszéd végül meghallotta a segélykiáltást, és sikerült megakadályoznia, hogy a vádlott egy több mint tízkilós téglát a lány fejére dobjon. A férfi elmenekült a helyszínről, a rendőrök Székesfehérváron fogták el, miután a járőröket meglátva kiugrott a rejtekhelyéül szolgáló lakás harmadik emeleti ablakából. A vádlott ekkor súlyos sérüléseket szenvedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.