Bulvár

Öt év börtönt kapott jogerősen a nevelt gyermekét bántalmazó derekegyházi nő

Öt év börtönt kapott jogerősen a nevelt gyermekét bántalmazó derekegyházi nő

2014. szeptember 16., kedd
Öt év börtönt kapott jogerősen a nevelt gyermekét bántalmazó derekegyházi nő

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy derekegyházi nőt, aki többször is bántalmazta nevelt gyermekét, életveszélyes sérüléseket is okozva a fiúnak.

A táblabíróság folytatólagosan elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében marasztalta el a vádlottat. A jelenleg 53 éves asszony előbb ideiglenesen, majd gyámként gondoskodott a későbbi sértettről és annak testvéréről. 2010 őszén az akkor 15 esztendős fiúnak érzelmi labilitása és alkalmazkodási nehézségei miatt megromlott a kapcsolata a vádlottal, egyre gyakoribbá váltak köztük a veszekedések, és a nő bántalmazta is nevelt gyermekét. 2010. november 8-án az asszony egy szóváltás után a sértettet a hajánál fogva földre rántotta, és a lábát a fekvő fiú hasára téve legalább kétszer ránehezedett. A 87-89 kilós vádlott közvetlen életveszélyt eredményező bordatöréseket és hasi sérüléseket okozott a 47 kilogrammos sértettnek, akit ezt követően három-négy hétig ápoltak. Az eset után a vádlott januárban megütötte, majd februárban egy hólapát nyelével kétszer fejbe vágta a fiút, aki ekkor csak könnyebb sérüléseket szenvedett. A táblabíróság a döntésével súlyosította az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék három év börtönt kiszabó ítéletét. Harangozó Attila tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során azt mondta, az első fokon eljáró bíróság túl enyhe ítéletet hozott. A kiszabható büntetés középmértéke öt év, és semmi nem indokolja, hogy a vádlott, aki a nevelésére bízott kiskorúval szemben folytatólagosan követte el a bántalmazást, ennél enyhébb büntetést kapjon - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.