Bulvár

Tizennégy éves a makói rendőrség legfiatalabb hadnagya

Tizennégy éves a makói rendőrség legfiatalabb hadnagya

2014. augusztus 28., csütörtök
Tizennégy éves a makói rendőrség legfiatalabb hadnagya
zsaru_magazin

Agydaganattal küzdő kisfiút avattak tiszteletbeli hadnaggyá a makói rend őrei - olvasható a Zsaru Magazin legutóbbi számában. A 14 éves fiú rendőrjárőr szeretne lenni, hiszen már óvodás korában is szolgált és védett.

Egy elkötelezett kisfiú nagy adag igazságérzettel, aki már öt éves korában szerette maga körül a rendet és a fegyelmet. Igaz Dominik sok más kisfiúhoz hasonlóan rendőr szeretett volna lenni, két éve azonban egy súlyos betegség gördült akadályként ő és álmai közé. Dominik rosszindulatú agydaganata nem távolítható el műtéttel, az orvostudomány pedig nem ismer rá kezelést. A srác nemrég még képes volt biciklire pattanni, ma már a legegyszerűbb mozdulatok is nehezen mennek neki, arca pedig feldagadt a gyógyszerektől. Ennek ellenére megmaradt ugyan olyan kedélyes kisfiúnak mint volt, arról az álmáról sem mondott le, hogy egyszer ő is felölti a rendőrök egyenruháját. Rokonai a makói rendőröket keresték fel azért, hogy Dominik egy napra közelebbről megismerhesse munkájukat. "Szerettük volna megmutatni Dominiknek hogyan dolgozunk, de sajnos a szervezés közben állapota romlott, nem jöhetett el a kapitányságra, így elhatároztuk, mi megyünk hozzá. Kitaláltuk, hogy a fiút tiszteletbeli hadnaggyá avatjuk, az alkalomhoz illő állományjelzőkkel, rendfokozati jelzésekkel és emléklappal. Azt is megtudtuk, hogy szíve vágya egy rendőrségi baseballsapka, hiába nincs már rendszeresítve" - mondta Palicz András alezredes, a Makói Rendőrkapitányság vezetője a Zsaru Magazinnak. A nem mindennapi vendégek augusztus 18-án látogatták meg Dominiket, aki egész nap az ablakból leste, kik lehetnek a titokzatos meghívottak. Amikor meghallotta az autók szirénázását, elérzékenyült, ezt pedig a sokat látott járőrök sem tudták könnyek nélkül megállni. A tiszteletbeli hadnagynak Palicz ezredes nyújtotta át a jelvényeket és az emléklapot - megvalósulhatott a 14 éves fiú álma. Dominiknek első dolga volt felvenni a fejfedőt, igaz, lebénult bal karja miatt segítséget kellett kérnie ehhez az egyszerű mozdulathoz is. A fiatal fiú megígérte, ha jobban lesz, rendszeresen bejár az őrsre dolgozni, addig is telefonon tud tanácsokat adni a gyerekeket érintő bűnesetekben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.