Bulvár

Instant újságot adott ki a D2 a nemzetközi ifjúsági nap alkalmából

Instant újságot adott ki a D2 a nemzetközi ifjúsági nap alkalmából

2014. augusztus 13., szerda
Instant újságot adott ki a D2 a nemzetközi ifjúsági nap alkalmából
d2_ujsag

Tizenöt éve, 1999 óta augusztus 12. nemzetközi ifjúsági nap. Ezen a napon világszerte sor kerül ifjúsági szervezetek önkéntes megmozdulásaira, melyek célja a társadalom figyelmének felkeltése a generációk közötti szolidaritás fontosságára.

A Szegedi Ifjúsági Ház közleménye:

"A nemzetközi ifjúsági nap alkalmából a Szegedi Ifjúsági Ház által működtetett IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpont önkéntesei elkészítettek egy úgynevezett „instant újságot”, amelyben néhány, a fiatalokat érintő információ bemutatására kerül sor. A D2 – összhangban az Európai Unió ifjúsági stratégiájával – fontosnak tartja, hogy a fiatalokat ösztönözze a közéletben való részvételre, ötleteik, véleményük közzétételére a szűkebb és tágabb társadalom fejlesztése, életének jobbá tétele érdekében. E célokat szolgálja a Dózsa Gy. u. 2 szám alatt működő ifjúsági iroda, közösségi tér, az általunk működtetett Katt Rádió elnevezésű oktató rádió, valamint a már három éve különböző alkalmak során elkészítésre kerülő „instant újságok”. Munkatársaink és önkénteseink fontosnak tartják annak hangsúlyozását, hogy a fiatalokra erőforrásként és nem problémaként kell tekintenie a társadalomnak, a politikának, az idősebb generációknak. A D2-ben folyó tevékenységek bizonyítják azt, hogy megfelelő környezet biztosításával, az ifjúságsegítők támogató hozzáállásával az ifjúsági korosztály tagjait olyan tevékenységek megvalósítására lehet ösztönözni, amelyek révén jobbá, szebbé, örömtelibbé varázsolhatják környezetüket. Az elvégzett tevékenységek során tapasztalati úton olyan ismeretekre tesznek szert, amelyek jövőjükre döntő hatással lehetnek. Kollégáink a fenti célok érdekében dolgoznak nap mint nap" - írja portálunkhoz eljuttatott közleményében a

Vajda Árpád

, az Ifjúsági Ház ügyvezető igazgatója, és

Magyar Szabolcs

ifjúsági koordinátor. Az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpont által készített újság

ide kattintva

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.