Bulvár

Magyarország cukormentes tortája: megvannak a döntősök

Magyarország cukormentes tortája: megvannak a döntősök

2014. július 2., szerda
Magyarország cukormentes tortája: megvannak a döntősök
Nagy Attila; Pataki János

Egy bazsalikomos csipkebogyós, egy döbleces (sütőtökös) almás és egy Csokis kaland névre keresztelt torta került be a Magyarország cukormentes tortája verseny döntőjébe - közölte a szervező Egy Csepp Figyelem Alapítvány szerdán az MTI-vel.

A döntős tortákat szerdán kóstolta végig zsűri, a győztes tortát augusztus elején hirdetik ki, és a nagyközönség az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először Magyarország tortájával együtt. Ezt követően pedig az ország számos cukrászdája árusítja majd a süteményt - olvasható az alapítvány közleményében. A versenyre minden évben cukrászmesterek pályázhatnak. Idén a túró, a csokoládé és a bogyós gyümölcsök voltak a legkedveltebb ízek a nevezett torták között. A zsűri nemcsak a megfelelő alapanyagok használatát, az alacsony szénhidrát- vagy kalóriatartalmat pontozta, hanem figyelembe vette az innovációt, a cukrászati gyakorlatot, a torta küllemét és ízeinek harmóniáját, valamint azt is, hogy mennyire köthető a magyar ízvilághoz. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével közösen meghirdetett verseny részeként idén is lesz háziverseny, amelyen a legfinomabb és legegészségesebb "otthon" készült cukormentes tortát díjazza az alapítvány. Augusztus 15-ig bárki nevezhet: háziasszonyok, gasztrobloggerek, sőt, akár cukrászok is, amennyiben nem ipartestületi tagok. A pályázóknak fehér liszt és hozzáadott cukor nélkül kalória- és szénhidrátszegény tortát kell készíteniük, amely egy cukorbeteg étrendbe is nyugodtan beilleszthető. Az immár hagyománnyá váló Magyarország cukormentes tortája versenyt azzal a céllal indították 2012-ben, hogy a cukrászok új, izgalmas recepteket alkossanak, egészséges alapanyagokból, új technológiákkal készítsenek tortákat, és eközben az ország figyelmét is felhívják az egészséges életmódra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.