Bulvár

Két év börtönt kapott jogerősen egy gyermekét bántalmazó szegedi nő

Két év börtönt kapott jogerősen egy gyermekét bántalmazó szegedi nő

2014. június 11., szerda
Két év börtönt kapott jogerősen egy gyermekét bántalmazó szegedi nő

Jogerősen két év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy nőt, aki hosszú időn át bántalmazta tizenéves lányát.

A jelenleg 53 esztendős, büntetett előéletű vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság. A vádlott lánya 1997-ben született. Az asszony házasságát 2007-ben felbontották, a gyermeket az anyánál helyezték el. Kapcsolatuk 2009-ben romlott meg, rendszeresek voltak közöttük a viták. A szóváltások tettlegességig fajultak, a nő gyakran megpofozta gyermekét, hajánál fogva földre rántotta, s úgy ütlegelte, fejét az ajtóba vagy a falba verte. A bántalmazásoknak 2011 márciusában lett vége, amikor egy verés után a gyerek az apjához költözött.

Komlóssy Éva

tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában elmondta, hogy a gyermekvédelmi törvény tiltja a gyermek bármilyen bántalmazását. A sértett két éven át tartó bántalmazása súlyos kötelességszegésnek minősül, amely veszélyeztette a gyermek erkölcsi fejlődését. Mivel a vádlott a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, a táblabíróság nem szabhatott ki felfüggesztett büntetést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.