Bulvár

A száraz idő bőven adott munkát a tűzoltóknak

A száraz idő bőven adott munkát a tűzoltóknak

2014. június 30., hétfő
A száraz idő bőven adott munkát a tűzoltóknak

Az elmúlt hétvégén tűzesetekhez és műszaki mentésekhez riasztották a Csongrád megyei tűzoltókat. A száraz időjárás következtében egyre több helyen észleltek avartüzet a külterületeken.

Pénteken délután a Balástyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjait riasztották Balástyára, a Gajgonya tanyához. A jelzett területen mintegy négyszáz négyzetméteren égett a lekaszált, száraz legelő. Az önkéntes egyesület tűzoltói és a szegedi egység rövid időn belül a helyszínre érkezett. A tüzet körülhatárolás után elfojtották, megakadályozva ezzel a lángok továbbterjedését. Szombaton délután fél kettőkor Ásotthalom térségéből érkezett a jelzés a tűzoltóságra. A település külterületén a száraz fű és az avar kapott lángra egy körülbelül két hektáros területen. Az oltásban a szegedi egység mellett a ruzsai önkéntesek is részt vettek. A terület körülhatárolása után a lángokat az egységek megfékezték, melynek köszönhetően személyi sérülés, anyagi kár nem keletkezett. Délután fél 4-kor egy nagy kiterjedésű, füves, zsombékos terület kapott lángra a száraz időjárás következtében Szarvas területén. Az esethet a szentesi, a szegedi, a szarvasi és a kunszentmártoni egységeket riasztották, valamint a helyszínre érkezett a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat is. Az egységek mintegy három órás küzdelem után fékezték meg a lángokat, amelyek vegetatív területen csaptak fel. Az élővilágot nem veszélyeztették, lakott területre nem terjedtek át. Délután 5 órakor Sándorfalva területéről is avartüzet jeleztek. A Kővágó dűlő 4. szám alatt, egy kiskertben égett a gaz és a száraz fű. A körülbelül ezer négyzetméteres avartüzet a szegedi egység tűzoltói fojtották el. Este 8 órakor egy kétlakásos, földszintes ház lángolt Csongrádon, a Templom utcában. Az esethez a csongrádi és a kiskunfélegyházi tűzoltókat riasztotta a tűzoltóság műveletirányítása, akik kiérkezés után áramtalanították az épületet. A helyszíni vizsgálat kiderítette, hogy a sorház egyik szobájában található ágy gyulladt meg. A lángokat rövid időn belül megfékezték az egységek, amelyek nem terjedtek át a ház többi helyiségére. A tűz következtében egy ott lakó idős nő enyhe füstmérgezést szenvedett, őt a mentők a helyszíni ellátást követően kórházba szállították. Vasárnap Szegeden, a Tisza töltés 153-as folyamkilométerénél, valamint a Keleti úton gyulladt meg a lekaszált fű. Mindkét esetben a szegedi egység tűzoltói érkeztek a helyszínre. A lángok nem veszélyeztettek egyéb ingatlanokat, lakóházakat, személyi sérülés nem történt. A lángokat az egységek rövid időn belül megfékezték. Vasárnap délután a hódmezővásárhelyi egységet Kútvölgyre riasztották. A falu külterületén 10-12 darab kisbála gyulladt meg a szántóföldön, a lángok mintegy 100 négyzetméteres körzetben csaptak fel a bálák környezetében. A vásárhelyi tűzoltók egy fecskendővel, közel egy óra alatt fojtották el a lángokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.