Bulvár

Madarak és fák napi program a hétvégén a vadasparkban

Madarak és fák napi program a hétvégén a vadasparkban

2014. május 9., péntek
Madarak és fák napi program a hétvégén a vadasparkban
madargyuruzes10_gs

Színes programkínálattal várja a látogatókat a Szegedi Vadaspark az egyik legrégebbi tavaszi zöld ünnepen, a madarak és fák napján. Május 10-én 9 és 14 óra között óvodai és iskolai csoportokat várnak érdekes, izgalmas, több helyszínes, játékos akadályversenyre. Május 11-én, vasárnap, 10 és 16 óra között pedig sokszínű családi napot szerveznek.

Az 1902-től számon tartott jeles naphoz kötődően a Szegedi Vadaspark is évről évre foglakozik a természet két nagy, tollas és lombos élőlénycsoportjával, felhívva a figyelmet nemcsak csodálatra méltó mivoltukra, egymáshoz szorosan kötődő kapcsolataikra, hanem a madarakat és a fákat veszélyeztető káros emberi tevékenységekre is. Mivel az idei évben esedékes

Herman Ottó

halálának 100 évfordulója, illetve

Móra Ferenc

halálának 80. évfordulója, a rendezvényen különleges programokkal adóznak az utolsó magyar polihisztornak és a nem kevésbé sokoldalú, Szegedhez ezer szállal kötődő írónak és múzeumigazgatónak. A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár munkatársai egyrészt a mesékhez kapcsolódó kézműves játszóházzal, másrészt Móra Ferenc és Herman Ottó könyveinek bemutató kiállításával segítik közelebb hozni a mai gyermekekhez és fiatalokhoz e két nagy természetbúvár és humánum szellemiségét. A könyvtár további, a Móra évfordulóhoz kapcsolódó rendezvényeiről bővebb információ olvasható

ITT

.

A vasárnapi program:

10.00: Búbos és kendermagos (tyúkok), Helyszín: Parasztudvar 11.00: Versenyfutás (csigák) 12.00: Gólyafészek, Helyszín: Gólya-tó előtt 12.30: Huppuj, Móricz meg a sánta nyúl (nyulak), Helyszín: Nyúlkifutó mellett 13.20: Csupaszem, a világjáró (béka), Helyszín: Terrárium-ház 14.30: Kéményseprő zsiráfok, Helyszín: Szavanna-ház terasz 15.30: Nagyapó állatai (háziállatok), Helyszín: Parasztudvar 10-től 16 óráig az Oktatóközpont mellett, a Nemzeti Környezetügyi Intézet természetismereti és környezetvédelmi interaktív bemutatói kicsiknek és nagyoknak kínálnak sokféle, kezet és agyat is megmozgató játékos elfoglaltságot - kifestők, állatos és növényes memóriakártyák, elektromos kisokos, tudáspróba. Ugyanitt kerül értékelésre és jutalmazásra a Herman Ottó életéhez, munkásságához kötődő vetélkedő is. 10-től 15 óráig, a Terrárium-ház mellett, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve egyik munkatársa szintén játékos fejtörőre várja az érdeklődőket. 10 és 12 óra között (madárbefogástól függően) a Gólya-tónál, a hagyományoknak megfelelően, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Csongrád megyei Csoportja egyik munkatársa, az eddigi évek gyakorlatának megfelelően, madárgyűrűzési bemutatót tart. Ezen a napon sem maradhat el a méltán népszerű Zoo Típusú Találkozások programsorozat sem, ahol érdekes kiselőadások kíséretében izgalmas állatetetések, tréningek megtekintésére, sőt egy alkalommal még állatsimogatásra is sor kerül a következő időpontokban és helyszíneken: 9.30: Főúr, kérem! – vízi revü a pingvineknél 10.30: Borjúfóka bemutató 11.30: Afrikai útikalauz – kezdődik a szurikátánál 13.00: Találkozás „nemszeretem” állatokkal - Terrárium-ház 14.00: Kismajmok bolygója – kezdődik az Esőerdő-háznál 15.00: Borjúfóka bemutató Aki szeretne fókát etetni, vegyen részt 9 óra és 14.50 között az Európa Állatkertek és Akváriumok idei Sarkvidék kampányán a nap fődíjáért, a 15 órakor kezdődő fókatréningen való részvételért. A kitöltendő Sarkvidék-kvíz feladatlapja a Főbejáratnál vehető fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.