Bulvár

Külföldi diákok a vásárhelyi laktanyában + FOTÓK

Külföldi diákok a vásárhelyi laktanyában + FOTÓK

2014. május 7., szerda
Külföldi diákok a vásárhelyi laktanyában + FOTÓK
bocskai_hungarologia_011

A Szegedi Tudományegyetem Hungarológiai Központjának hallgatói április végén látogatást tettek az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyájában.

A Hungarológiai Központ által szervezett egyetemi kurzuson résztvevőknek bemutatják a magyar kultúra különböző részleteit. A képzésen a magyar hallgatók megtanulják, hogyan lehet nyelvünket és kultúránkat a különböző országokból érkezőknek oktatni, a külföldi diákokkal pedig megismertetik a magyar nyelvet és a magyar kultúrát. Az oktatók célja olyan helyek bemutatása is, ahová egyébként a külföldiek turistaként nem mehetnének el (óvoda, gimnázium). Mint

Búz Csaba

hadnagy elmondta, a program egy előadással indult, amely az MH 5. Bocskai István Lövészdandárról adott átfogó képet. A hallgatók ezt követően a 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj épületében a katonák mindennapi életével és elhelyezési körülményeivel ismerkedtek. Ezután a látogatók a 62. Lövészzászlóalj telephelyén az alakulatnál rendszeresített főbb technikai eszközöket tekintették meg, ahol a járművek paramétereiről is tájékoztatást kaptak, majd a csapatmúzeumban a Társadalmi kapcsolatok alosztályának munkatársai a dandár történetét és az elmúlt időszakok emlékeit mutatták be. A laktanyabejáráson résztvevő 15 fő - többségében külföldi hallgató - egy átfogó képet kapott az alakulat életéről, ami hozzájárul a magyar kultúra könnyebb megértéséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.