Bulvár

Kölni helyett termálvíz – érdemes a hétvégén Mórahalmon „locsolkodni”

Kölni helyett termálvíz – érdemes a hétvégén Mórahalmon „locsolkodni”

2014. április 16., szerda
Kölni helyett termálvíz – érdemes a hétvégén Mórahalmon „locsolkodni”
morahalom_szt_erzsebet_gyogyfurdo02

Az idei kései Húsvét miatt a fürdőszezon kezdete egybe esik az ünnepi hétvégével, melyet igyekszünk kihasználni – mondta Farkas Gábor, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő vezetője, akit arról kérdeztünk, hogy mivel várják a fürdővendégeket a hosszú hétvégén.

Egyre inkább elterjedt hazánkban, hogy a három napos húsvéti hétvégét nem a népi hagyományok szerinti ünnepléssel töltik a családok, hanem elutaznak kikapcsolódni a szürke hétköznapokból, vagy biciklire pattanva kirándulnak egyet a környéken. A napsütéses tavaszi időjárásban mindenki a szabadba vágyik, s igazán jó programnak ígérkezik a mórahalmi fürdő meglátogatása is. Akik a hétvégén Mórahalmot választják úti célul, azoknak jó hír, hogy fél év szünet után először április 18-án, pénteken nyitják meg a kültéri medencéket: a rendezvénymedencén kívül az összes kültéri medencét igénybe vehetik a sportolni, vagy éppen pihenni vágyó fürdővendégek. A gyógyfürdőben tehát kezdetét veszi a főszezon, melynek köszönhetően a hétvégén már 20 medence és 11 szaunakabin közül választhatjuk ki a számunkra ideálisat. A kristálytiszta vizű szabadtéri úszómedence egészen késő őszig fogadja az úszás szerelmeseit, továbbá a családosok kedvence, a csúszdás élménymedence és a gyermekpancsoló szintén várja a fürdőzőket a hétvégétől. A Szent Erzsébet Gyógyfürdő egy kis figyelmes meglepetéssel is készül Húsvét hétfőn: az ünnepi hangulatot megalapozva minden fürdővendég édességet kap ajándékba.

morahalom_szt_erzsebet_gyogyfurdo

Farkas Gábor

elmondta, hogy a fürdő dolgozóinak legfontosabb feladata a napokban, hogy előkészítsék és újra beüzemeljék a medencéket a hosszú leállás után. Nem kis feladat ez, hiszen a 6 kültéri medencén kívül a 15000 négyzetméteres parkosított zöldfelületet is elő kell készíteni a vendégek kényelme érdekében. Májusban már teljes üzemmel működni fog a fürdőkomplexum, ekkor nyitják meg ugyanis a rendezvénymedencét és a nyári bejáratot is. A fürdő vezetője továbbá elárulta, hogy az idén 60 éves fennállását ünneplő gyógyfürdő különleges programokkal készül egész évben, hogy minél többen „mártózhassanak meg az egészségben” Mórahalmon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.