Bulvár

Egy szegedi pénzváltó kirablása miatt állt bíróság elé 19 éves férfi

Egy szegedi pénzváltó kirablása miatt állt bíróság elé 19 éves férfi

2014. április 29., kedd
Egy szegedi pénzváltó kirablása miatt állt bíróság elé 19 éves férfi

Fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádol az ügyészség egy a csongrádi megyeszékhelyen működő pénzváltó januári kifosztása miatt egy 19 éves harkakötönyi férfit, akinek a pere kedden kezdődött meg a Szegedi Járásbíróságon.

A tárgyaláson ismertetett vádirat szerint az egészségügyi végzettségű, a bűncselekmény előtt munkanélküli, Bács megyei fiatalember előre eltervezte a rablást. A világhálón választotta ki a pénzintézetet, magához vette nagyapja gáz-riasztófegyverét, majd január 15-én Szegedre utazott. A férfi az arcát sállal eltakarva lépett be az üzlethelyiségbe, ahol az ott dolgozó két nőt az ügyféltér és a kassza közötti üvegajtó kinyitására szólította fel. Ezután a fegyverét elővéve belépett a kasszatérbe, majd a pisztolya markolatával többször fejbe ütötte az egyik, félelmében az asztal alá bújó és úgy telefonon segítséget hívni próbáló sértettet. A vérző fejű alkalmazott a társával az utcára menekült. A két nő segítségért kiabált, eközben az üzlet ajtaját tartották kívülről, hogy a férfi ne tudjon elmenekülni. A támadó összeszedte a bankjegyeket, mintegy 2,2 millió forint értékben, majd az ajtót kívülről tartó sértettet ellökve távozott az üzletből, de a járókelők a közelben föltartóztatták a rendőrök megérkezéséig. Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását kérte a férfira. A vádlott a bíróság előtt nem tudott magyarázatot adni a történtekre, úgy fogalmazott, nem is volt igazán szüksége a pénzre. A bíróság elrendelte a vádlott elmeorvos-szakértői vizsgálatát, így az ügyben várhatóan csak júniusban hoz ítéletet a bíróság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.