Bulvár

Öt évre ítéltek egy utcai lámpákra lövöldöző árpádhalmi férfit

Öt évre ítéltek egy utcai lámpákra lövöldöző árpádhalmi férfit

2014. január 28., kedd
Öt évre ítéltek egy utcai lámpákra lövöldöző árpádhalmi férfit
legpuska_ia

Első fokon öt év börtönbüntetéssel sújtott kedden a Szentesi Járásbíróság kedden egy árpádhalmi férfit, aki egy átalakított légpuskával szétlőtt több utcai lámpát, majd megfenyegette a történteket a hatóságoknak jelentő szomszédjait.

A bíróság lőfegyverrel visszaélés bűntettében, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettében, személy elleni erőszakos cselekmény elkövetésével fenyegetve elkövetett zaklatás vétségében és rongálás vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, és döntött arról, hogy a vádlott a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

G. P.

2012. december 10-én este a Csongrád megyei Árpádhalom belterületén lőfegyverré átalakított, engedély nélkül tartott Slavia 620 típusú légpuskájával kilőtt négy utcai lámpát. A vádlott szomszédja értesítette a polgárőrséget, majd a helyszínre érkező rendőrök a férfit előállították. A vádlott – mivel haragudott az ellene indult büntetőeljárás miatt – másnap este ittas állapotban azt kiabálta szomszédjának és gyermekének, hogy „lelövöldözlek benneteket”. Az elsőfokú ítélettel szemben a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így a döntés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.