Bulvár

Méteres jégcsapok csüngnek a szegediek feje felett + FOTÓK

Méteres jégcsapok csüngnek a szegediek feje felett + FOTÓK

2014. január 29., szerda
Méteres jégcsapok csüngnek a szegediek feje felett + FOTÓK
jegcsap01_gs

Látványos, de veszélyes szülöttei az éjszakai fagynak és a hajnali olvadásnak a háztetők széléről lefelé csüngő jégcsapok. Szeged járdáin sétálva sem árt néha a fejünk fölé pillantani, és kikerülni a veszélyesebb szakaszokat. Jelentse a katasztrófavédelemnek a veszélyes tetőket!

A jég nem csak az utakon okozhat komoly problémát. Bár viszonylag kicsi az esélye, hogy a tetőről lelógó jégcsap éppen akkor zuhanjon le, amikor alatta tartózkodunk, mégis elég, ha a baj csak egyszer történik meg. Nem ritkák a több kilós, méteres hosszúságú fagyos dárdák, melyek halálos sérülést is okozhatnak a járókelőknek, így nem árt odafigyelni, merre sétálunk! A közintézmények biztonságáért a katasztrófavédelem munkatársai a felelősek, míg a lakóépületek homlokzatáról függő jég eltávolítása az ott lakók feladata, ez esetben a személyi sérülésekért és az anyagi károkért is ők a felelősek. Nehezen megközelíthető jégcsapok esetében is segíthetnek a tűzoltók, akik létrás járművük segítségével háríthatják el a potenciális veszélyforrást. Ha veszélyes szakaszt látna, érdemes értesíteni a szakembereket - elvégre jobb félni, mint megijedni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.