Bulvár

Változá-sokk a változókorban

Változá-sokk a változókorban

2013. november 17., vasárnap
Változá-sokk a változókorban
valtoza_sokk01_ia

A változókorral járó lelki és testi átalakulásról tartottak egész napos konferenciát szombaton a Katolikus házban. A férfiakat és nőket egyaránt érintő konferencia rávilágított: bölcsen, boldogságban kell belépni az idősödő korba.

Változá-sokk címmel hirdetett szombaton konferenciát a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségének CsaládKözPontja, melynek célja a változókort megélő nőket és férfiakat érintő kérdések számba vétele. A Katolikus Házban tartott egész napos rendezvényre közel száz érdeklődő látogatott el, amely jól mutatja a téma fontosságát. A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Család -és Szociálpolitikai Intézet támogatta. "Negyven éves kor körül gyakran következik be krízis a férj és a feleség életében, kapcsolatában. A konferencián szeretnénk megtalálni ezen folyamatok okait, valamint számba venni a lehetőségeket, hogy miként kerülhetünk ismét harmóniába önmagunkkal és egymással" - nyilatkozta portálunknak

Gyurisné Hutter Katalin

, a rendezvény egyik szervezője. A rendezvényen a változókort biológiai és spirituális megközelítésből is vizsgálják, melyek természetesen szoros összefüggésben vannak: a pozitív éntudatú nő lelki egyensúlya egészségére is kihatással van.

Ha a férfi felmegy a hegyre, előbb utóbb le is kell jönnie

Két szakember is érkezett Budapestről a konferencia délelőtti előadásaira. A női test és lélek változásáról

Szalai Erika

orvos, a természetes családtervezés munkacsoport tagja beszélt,

Zöldy Pál

, a Férfisátor mozgalom alapítója pedig Férfiszerepek a családban címmel tartott előadást - utóbbi elsősorban a férfiaknak szólt, akik szintén szép számmal képviseltették magukat a rendezvényen. Zöldy Pál

Richard Rohr

A férfi útja című könyvének útmutatását osztotta meg a hallgatósággal: mint mondta, aki felmegy a hegyre, annak előbb vagy utóbb le is kell onnan jönnie, ebben a korban a változások bekövetkezése egy hétköznapi dolog. Nem a természet büntetéseként kell erre az állapotra tekinteni, lehet bölcsen, boldogságban is megélni.

valtoza_sokk02_ia

Délután, az előadásokat követően négy témában indítottak interaktív műhelyfoglalkozást az érdeklődőknek. A csoportos foglalkozáson közvetlen hangnemben vitatkoztak a változó korban betöltött női és férfi szerepkörről, az útkeresésről és az ideális családmodell kialakításáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.