Bulvár

Tűzvédelmi gyakorlatot tartottak a makói cég munkatársainak

Tűzvédelmi gyakorlatot tartottak a makói cég munkatársainak

2013. november 12., kedd
Tűzvédelmi gyakorlatot tartottak a makói cég munkatársainak
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hétfő délután került sor a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. telephelyén a délelőttös és délutános műszakjából kiválasztott 15-15 dolgozó számára a gyakorlati tűzvédelmi oktatására, amely során a tűzzel egészen közeli kapcsolatba kerülhettek a gumitermékeket előállító üzem munkatársai.

Az oktatás során a

Balogh Róbert

őrnagy, a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka megismertette a dolgozókat a tűzoltó készülék működési elvével, a működtetés fogásaival és a helyes tűzoltási stratégiával. Az oktatást követően minden résztvevő – védőruhába öltözve – sikeresen oltotta el a tálcában gyújtott éghető folyadék-elegy tüzét. Az oktatás elérte alapvető célját: az oltás és a gyakorlat során mindenki személyesen megtapasztalhatta, hogy nem misztikus tevékenység a tűzoltás a tűzoltó készülékkel, és a gyakorlat igazolta, hogy a hat kilogrammnyi portöltet alkalmas és elegendő a néhány négyzetméternyi, igen hevesen égő tűz eloltására. Az oktatás végén még megtanulták a tűzcsapról való sugár szerelésének fortélyait is, amely ismeretek jól használhatóak a fali tűzcsap megszerelésénél is, amelyekből több tucatnyi segíti a gyártócsarnokok biztonságát.

Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.