Bulvár

Szegedre érkezik a magyar holdjáró, a Puli

Szegedre érkezik a magyar holdjáró, a Puli

2013. október 1., kedd
Szegedre érkezik a magyar holdjáró, a Puli

Az október 4. és 10. között zajló Világűr hete keretében a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriumba látogat a Puli I2.0 jelű prototípusa szombaton.

A Puli Space a Google Lunar XPRIZE nemzetközi holdversenyének egyetlen magyar indulója. A Google Lunar XPRIZE győztese az a magánerőből finanszírozott csapat lesz, amely sikeresen felküld a Holdra egy robotot, amelynek legalább 500 métert meg kell tennie a Hold felszínén, és nagyfelbontású videót és képeket kell visszaküldenie a Földre. A Puli jelenleg mintegy 30 aktív főből álló csapatát javarészt fiatal szakemberek alkotják, akik a gazdasági és tudományos élet majdnem minden szegmensét képviselik - a mérnökök, fizikusok, geográfusok és informatikusok mellett a marketing, PR, és jogi szakterületek képviselői is megtalálhatóak sorainkban. A csapattagok saját erőforrásaikat és szabadidejüket vetik be a projektben, amelynek indulása óta közel 30.000 önkéntes munkaóra fejlesztéssel járultak hozzá a küldetés sikeréhez. A szombati eseményen az Osztrák Űrfórum innsbrucki Irányítóközpontjának vezetésével diákcsoportok lépnek majd kapcsolatba az internet segítségével a Pulival Szegeden, és kipróbálhatják, hogyan kell egy holdjárót irányítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.