Bulvár

Diszkóbalesetet szimuláltak Szentesen

Diszkóbalesetet szimuláltak Szentesen

2013. október 2., szerda
Diszkóbalesetet szimuláltak Szentesen
katasztrofa

A hétvégi szórakozás után hazafelé tartó fiatalokat ér autóbaleset – ez volt a szituációja a Szentesi Művelődési és Ifjúsági ház mellett megrendezett bemutató gyakorlatnak, amelynek célja volt, hogy a fiatalok megismerhessék, milyen következményei lehetnek az ittas vezetésnek.

A középiskolások számára tartott bemutató két személygépkocsi karamboljának következményeit élethűen mutatta be. A balesetben a gépjárművekben utazók közül hárman súlyosan sérültek meg, míg egy fő elhunyt. Az ilyen esetekben egyébként is alkalmazott módon végezték munkájukat a helyszínen a rendőrök, mentők, valamint a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság két gépjárművel kiérkezett hét fős egysége, akik a járművekbe szorult sérülteket feszítővágóval mentették ki. A bemutató során narráció segítette a nézőknek megérteni és átélni a történéseket, amely után bízhatunk benne, hogy a hétvégi szórakozást követően alkohol fogyasztása után nem ülnek majd a járművek volánja mögé.

Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.