Bulvár

Bármilyen problémára segít választ találni az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ

Bármilyen problémára segít választ találni az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ

2013. október 17., csütörtök
Bármilyen problémára segít választ találni az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ
tanulasmodszertan_trening

Akarsz róla beszélni? Ez az a kellemetlen kérdés, amit NEM tesznek fel az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központban, de a hallgatók számára segítő kezet nyújtanak az egység segítői ebben a tanévben is. Az egyetemi Állásbörzén is sikerrel bemutatkozó csapat a stressz, a családi vagy a párkapcsolati problémákra is ingyenes megoldáskeresést ajánl online és személyes módon, de közösségi programokkal is segíti a hozzá fordulókat.

"Nem vagy egyedül!" a mottója a szakembereknek, akiknek személyesen és online is feltehetők a családi, tanulási, párkapcsolati problémákkal kapcsolatos kérdések az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központban, a Szegedi Tudományegyetem egységében. "Nehéz volt a szakítás? Elválnak a szüleid? Egyedül vagy az új városban? Stresszelsz a tanulás miatt? Esetlen függőségi problémád van?" - A Tanácsadó Központ, vagy népszerű nevén Diákcentrum által üzemeltetett Léleknavigátor honlapot a bajba jutottaknak találták ki, hogy az ingyenes szolgáltatások között az anonim módon működő online tanácsadással is segítse a szegedi egyetem hallgatóit. A szolgáltatás e-mailen zajlik, így a segítségre szorulók akár otthonról, vagy a kollégiumi szobájukból üzenve is biztató szavakra találhatnak. Nincsenek tér- vagy időbeli korlátok! A Léleknavigátor

weblapján

név nélkül is bárki segítségére siet a tapasztalt szakemberekből álló, fiatal csapat, így talán a segítséget kérőkkel közösen új megoldások születhetnek a mindennapok egy-egy problémájára. De a közösségi programok szervezése is a Tanácsadó Központ fontos feladata, így segítői "lelkén szárad"olyan események lebonyolítása is, mint az egyetemi Kreatív Kör vagy a Kaleidoszkóp Improvizációs Színház nagy sikerű előadásai is. A jó humorú teátrumi társulat például a Szegedi Pszichológiai Napokon is fellép, így szombaton 18 órától bárki részese lehet egy színházi kalandnak, ami rólunk, de nekünk szól. Az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központnak emellett fontos, hogy mindenki egyforma lehetőségekkel végezhesse az egyetemet, ezért különös figyelmet fordít az esélyegyenlőség kérdésére. Így a fogyatékkal élőket nem csak kísérők delegálásával, azaz személyi segítők bevonásával, de az egyetemi élet megkönnyítésével is patronálják. Másolási, nyomtatási és könyvvásárlási támogatások mellett biztosítanak a tanulást megkönnyítő eszközöket is. Utóbbi jegyében hamarosan egy az országban is párját ritkító kezdeményezéssel rukkol elő a Diákcentrum, sőt ingyenes fejlesztő tréningjei is elkezdődnek rövid időn belül, ezért érdemes nyomon követni a Diákcentrum programjait, akcióit. Mivel az egyetemi egység honlapja felújítás alatt áll, a Tanácsadó Központ szolgáltatásairól, programjairól és aktuális híreiről az alábbi helyeken érdeklődhetnek:

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ

Cím: Szeged, Vitéz utca 17. Facebook: https://www.facebook.com/sztedcentrum E-mail: dcentrum@stud.u-szeged.hu Sajtó: dcentrum.kapcsolat@gmail.com Telefon: (62) 544 029 A kortárs segítők oldala: https://www.facebook.com/pages/Kortárs-Aid/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.