Bulvár

Jogerősen 18 évre ítélték az édesapját megölő gádorosi nőt

Jogerősen 18 évre ítélték az édesapját megölő gádorosi nőt

2013. szeptember 12., csütörtök
Jogerősen 18 évre ítélték az édesapját megölő gádorosi nőt

Jogerősen tizennyolc év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a gádorosi nőt, aki 2011-ben két napig folyamatosan bántalmazta és meggyilkolta idős, beteg édesapját.

A táblabíróság védekezésre képtelen személy ellen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 58 esztendős Takács Máriát. A 94 esztendős, nagyon rosszul látó, mozgásában korlátozott férfi a lányával élt a Békés megyei faluban. A nő már korábban is bántalmazta apját, ezért el is ítélték. A sértett nyugdíját testvére kezelte, ezért 2011 karácsonyának második napján a vádlott elment hozzá, hogy pénzt kérjen apja közelgő névnapjára hivatkozva, majd a kapott 2000 forintból az egyik kocsmában berúgott. Este hazatérve is folytatta az ivást, emiatt szóváltásba keveredett apjával. Este tíz órakor a nő bántalmazni kezdte a hálószobájában ágyában ülő sértettet. Legalább tucatszor ököllel arcon ütötte az idős férfit, testét és végtagjait is ütlegelte, majd egy 20 centis pengéjű késsel hasba szúrta. Az áldozat a földre zuhant. Lánya nem hívott hozzá orvost, étlen-szomjan egyedül hagyta a magatehetetlenül fekvő férfit, és folytatta az italozást. Másnap reggel a vádlott ismét megverte apját, majd elment a kocsmába. Délben az egyik szomszéd fedezte föl a földön fekvő vérző sértettet, és amikor kérdőre vonta a vádlottat, a nő az apja felé legyintve csak annyit mondott: "dögöljön már meg". A szomszéd rendőrt hívott, majd a sértettet a mentők kórházba szállították, de életét nem tudták megmenteni. A szakértői vélemény szerint az idős férfi, ha idejében orvosi segítséget kap, valószínűleg életben maradt volna. A vádlott a bűnösségét beismerte, de azt állította, nem akarta megölni apját. A nő a tettét megbánta, a táblabíróság előtt azt mondta, nem tudja megbocsátani magának a történteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.