Bulvár

Világháborús aknát találtak a felrobbant óbudai házban (FRISSÍTVE!)

Világháborús aknát találtak a felrobbant óbudai házban (FRISSÍTVE!)

2013. augusztus 12., hétfő
Világháborús aknát találtak a felrobbant óbudai házban (FRISSÍTVE!)

Egy második világháborús aknát találtak annak az óbudai épületnek a belső udvarán, melyben robbanás volt múlt szerdán - közölte Petridisz Miklós, a bontási munkák építésvezetője újságírókkal a helyszínen hétfőn.

Fokozott tűzszerészi felügyelet mellett folytathatják csak a romok eltakarítását, a tapasztalatuk szerint ugyanis ahol egy lövedéket találnak, ott lehet több is - közölte a szakember. Hozzátette, hogy tudomása szerint a robbanótest nem éles, de "bármi lehet benne". Elmondta, úgy tudja, az épület sok belövést kapott a második világháborúban és a robbanószerkezetek általában a födémbe fúródtak be. Jelezte, a környéken több épület bontásánál találkoztak hasonló helyzettel. Kérdésre válaszolva lehetségesnek nevezte, hogy a vélhetően gázrobbanást követően a födémbe ágyazódott robbanószerkezetek működésbe léptek. Hangsúlyozta azonban, hogy ez csupán csak feltételezés, ám ez magyarázatul szolgálhat a detonáció szokatlanul nagy erejére.

Petridisz Miklós

korábban azt mondta, a most megtalált robbanószerkezet a födémben volt, és a múlt heti robbanáskor zuhant le az udvarra.

A rendőrség elszállítja a felrobbant óbudai házban talált aknagránátot

A rendőrök elszállítják a múlt szerdán felrobbant óbudai házban talált világháborús aknagránátot - közölte a rendőrség honlapján hétfő délután. A romeltakarítást végző cég egyik munkatársa hétfő délelőtt talált egy robbanószerkezetnek vélt tárgyat az épület belső udvarán. A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának munkatársai megállapították, hogy a talált tárgy egy szovjet gyártmányú, második világháborús aknagránáttest.

Bús Balázs

(Fidesz-KDNP), Óbuda polgármestere hétfőn a helyszínen az MTI-nek elmondta: ha szükségessé válik nagyobb terület kiürítése, ahhoz a III. kerületi önkormányzatnak pontos tervei vannak. A Pacsirtamező és a Tímár utca sarkán lévő társasházban szerda hajnalban történt robbanás, a ház felső két szintje leomlott. A mentőalakulatok aznap este két holttestet találtak a romok alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.