Bulvár

Facebook-kamu: több ezren az el(nem)tűnt kisfiú nyomában

Facebook-kamu: több ezren az el(nem)tűnt kisfiú nyomában

2013. augusztus 30., péntek
Facebook-kamu: több ezren az el(nem)tűnt kisfiú nyomában
horvath_david

Egy szőke, tizenegy éves kisfiú képe járja napok óta a Facebookot, a gyermek a szöveg szerint Szegeden, a Dugonics tér környékén veszett el. Horváth Dávid valóban eltűnt - Szlovákiában, még három évvel ezelőtt, néhány napra rá meg is találták.

Egy helyi Facebookos közösségi oldal a napokban adta közzé annak a 11 éves kisfiúnak a fotóját, aki a szöveg szerint itt Szegeden veszett el. Első, augusztus 28-án közzétett posztjukat eddig több mint hétezren osztották tovább, a többször is kitett felhívásra a későbbiekben is százak reagáltak. A vékony testalkatú, szőke hajú fiú eltűnésekor fehér pólót és farmer rövidnadrágot viselt. Utoljára 15 órakor látták a Dugonics tér környékén, azóta senki se hallott róla a képhez mellékelt leírás szerint. "Aki tud bármit is,hogy hol-kivel tartózkodhat kérem értesítse a rendőrséget. Köszi,hogy kiraktad" - áll a körlevél végén. Mint kiderült, az oldal egyszerű like-gyűjtő akciót hirdetett ezen az etikailag és jogilag is megkérdőjelezhető módon.

Köszi, hogy kiraktad!

Portálunk értesítette is a rendőrséget, akikhez semmiféle megkeresés nem érkezett az eltűnés kapcsán. Mivel furcsának találtuk, hogy az aggódó szülők három napja eltűnt fiuk megtalálásáért a közösségi portálon osztogatnak képeket, a hivatalos szerveket azonban nem jutott eszükbe értesíteni, így egy kis nyomozásba kezdtünk.

Íme a végeredmény

: a három év alatt egy évet fiatalodott gyermek eltűnését még 2010-ben jelentették Szlovákiában, majd a rendőrség rövid keresés után Érsekújvárban talált rá, szerencsére épen és egészségesen. A fiú a városban csavargott, és egy panelház pincéjében éjszakázott a cikk szerint.

eltunt_fiucska_docsanak_001

Szenti Szabolcs

rendőrségi sajtószóvivő szerint veszélyes és felelőtlen dolog ilyesfajta álhíreket útjára indítani az interneten, hiszen ezekkel éppen a valódi esetek hitelességét ássák alá. Továbbra is kérte a lakosságot: csak és kizárólag a rendőrség által közzé tett eltűnt személyek ügyeit vegyék komolyan, melyeket a

police.hu honlapon

nyilvánossá is tesznek. A szegedi közösségi oldal valószínűleg az emberi jóindulatra hatva szeretett volna minél nagyobb látogatottságot begyűjteni - erre utal a tény, hogy még mindig szerepel oldalukon a kisfiú fényképe, holott kommentekben már többen is jelezték nekik, hogy a hír nem igaz...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.