Bulvár

A vadaspark látogatói között sétál Misi, a tevecsikó

A vadaspark látogatói között sétál Misi, a tevecsikó

2013. június 4., kedd
A vadaspark látogatói között sétál Misi, a tevecsikó
20130529_teveseta

A vadasparkban sétálva bármikor szembejöhet velünk Misi, a tevecsikó, akit gondozója sétáltat meg időnként a járókelők között.

Misivel, a tavaszi tevecsikóval akár kifutón kívül is találkozhatnak a látogatók, ahogy gondozója sétáltatja és tanítja a gyalogúton. A vadaspark célja az, hogy a közép- és dél-ázsiai országokban oly kedvelt háziállat szegedi képviselője felnőve is kezes maradjon, ami később rendkívül fontos lehet a gondozásában, beleértve az esetleges szállítását, egészségügyi kezelését is. Ahhoz, hogy a teve szelíd és kezelhető maradjon, fiatalon kell kezdeni a szoktatást. Ennek részeként gondozója sokat foglalkozik vele és társával, Zsoltival a kifutón belül, sőt, az idősebbet, Misit pedig sétára is el tudja vinni a zsiráfház előtti gyalogúton. Ekkor szabadon megcsodálhatjuk közelről a kistevét, azonban megfogni, megsimogatni egyelőre még nem lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.