Bulvár

Életfogytig tartó fegyházra ítéltek egy ismerősét megölő férfit Kecskeméten

Életfogytig tartó fegyházra ítéltek egy ismerősét megölő férfit Kecskeméten

2013. május 31., péntek
Életfogytig tartó fegyházra ítéltek egy ismerősét megölő férfit Kecskeméten

Emberölés miatt nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Kecskeméti Törvényszék pénteken egy 27 éves bajai férfit, aki anyagi haszonszerzés miatt 2009-ben fejbe lőtte egy ismerősét, majd a holttestet elásta Sükösdön.

Fodor Endre

bírói tanácsa

Medgyes Pált

előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettében találta bűnösnek. A feltételes szabadlábra helyezés idejét 30 évben határozta meg a törvényszék. Az ítélet indoklásában a bíró hangsúlyozta: a vádlott megölte a sértettet, majd elvette a nála lévő pénzt és abból kifizette adósságait. A kispuskát egy ismerősétől kérte el - a per másodrendű vádlottjától -, aki a bíróság szerint nem tudta azt, hogy az elsőrendű vádlott mire fogja használni a fegyvert. A tanácsvezető bíró kiemelte: az elsőrendű vádlott nem működött együtt a bírósággal, vallomásait többször megváltoztatta. A másodrendű vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését. A Kalocsai Rendőrkapitányság 2009. szeptember 3-án közigazgatási eljárást indított egy 39 éves dusnoki férfi eltűnése miatt. Gyanú merült fel, hogy a férfi bűncselekmény áldozata lett, ezért a megyei rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt 2010. október 15-én nyomozást rendelt el. Egy nappal később Sükösd külterületén, egy a Duna árterében lévő nyaraló udvarán egy hosszabb ideje a földben lévő holttestet találtak a rendőrök. A szakértői véleményekből kiderült, hogy a 2009. szeptember 2-án eltűnt férfi holttestét találták meg, akinek halálát egy a koponyát ért lövés okozta. A bűncselekmény elkövetésével egy bajai férfit gyanúsítottak, aki jól ismerte áldozatát, mert üzleti, majd baráti kapcsolatban voltak egymással. A gyilkosság napján együtt mentek a Duna árterében lévő nyaralóhoz, amely a tettes családjáé volt. Itt egy engedély nélkül magánál tartott fegyverrel a férfi fejbe lőtte ismerősét, aki azonnal meghalt. A holttestet az elkövető a nyaraló udvarán egy korábban megásatott gödörbe rejtette. A gyilkosság után a sértett telefonjáról több szöveges üzenetet küldött annak családjának, ismerőseinek, azt a látszatot keltve, mintha a férfi külföldön tartózkodna. A gyanúsítottat a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2010. október 15-én őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték. A per másodrendű vádlottját, a kispuska tulajdonosát is bűnösnek találta a törvényszék lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette, valamint közokirat-hamisítás vétsége miatt, ezért őt két év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet az elsőrendű vádlott esetében nem jogerős, mert a férfi a védőjével egyetértésben a bűncselekmény más megítélésének megállapítása miatt enyhítésért nyújt be fellebbezést, ezért másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik a per. A másodrendű vádlott az ítéletet tudomásul vette, az ügyész sem fellebbezett, ezért az ő büntetése jogerőre emelkedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.