A földközi-tengeri konyha azért olyan egészséges, mert sok olíva olajat, zöldfűszert, friss zöldséget, gyümölcsöt használ. Íme néhány tipp, melyiket mikor alkalmazzuk, és nem csak a konyhában!
Sokoldalú bazsalikom
Az Indiában őshonos, borsos-édeskés aromájú zöldfűszer egész évben beszerezhető. Paradicsomos mártásokhoz, levesekhez kiváló. Teája emésztésserkenő és köhögéscsillapító hatású.
Mézédes füge
Csak frissen igazán finom, de konzervként, aszalva és lekvárként is kapható. Önmagában vagy süteményekben is kiváló desszert. Az olaszok frissen füstölt sonkával is kínálják, vagy párolva különböző húsok mellé tálalják.
Zamatos rukkola
A kissé mustár ízű saláta fogyasztása állítólag serkentően hat a szerelmi életre. Tipp: szórjunk rukkolát a pizzára! Fokhagymával, parmezánnal, olívaolajjal elkeverve tésztákhoz is kiváló.
Olívaolaj
Az egészséges táplálkozás hívei számára nélkülözhetetlen. Főzéshez, sütéshez is használhatjuk. Salátákhoz és öntetekhez válasszuk az extra szűz változatot. A rák megelőzésében is segíthet.
Vitamindús citrom
Leve kiemeli a halak és a szárnyasok ízét. A zöld színű, savanykásabb lime koktélokhoz kitűnő. A citromlé meghűlés, köhögés és láz esetén is hatásos.
Örökzöld rozmaring
Az aromás ízű növény kiskertekben is megterem. Levelei frissen vagy szárítva hús- és halételek fűszerezésére kiválóan alkalmasak. Szára elriasztja a rovarokat, teája enyhíti a klimaxos tüneteket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.