Bulvár

Jogerősen négy évre ítélték egy koszovói fegyvercsempészt Szegeden

Jogerősen négy évre ítélték egy koszovói fegyvercsempészt Szegeden

2013. április 23., kedd
Jogerősen négy évre ítélték egy koszovói fegyvercsempészt Szegeden

Jogerősen négy év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék kedden azt a koszovói férfit, aki összesen hét pisztolyt – közülük négyet kenyérbe sütve – próbált tavaly év elején Magyarországra csempészni.

A bíróság lőfegyverrel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 48 esztendős

Asan Ramát

, akit a szabadságvesztés mellett öt évre kiutasított Magyarország területéről. A vádlott a Pristinából Dortmundba tartó, menetrend szerinti autóbuszjárat utasaként érkezett a röszkei határátkelőhöz február 15-én. A járművet átvizsgáló pénzügyőrök a hátsó üléssornál egy alufóliába csomagolt lőfegyvert találtak, majd a határrendészek kutyával is átvizsgálták a buszt, és további két lőfegyverre bukkantak az üléssorok között. Ezt követően a rendőrök tételesen ellenőrizték a járművet, valamint az utasok csomagjait, és egy cipóban további négy lőfegyvert és hozzájuk tartozó tárakat találtak. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a gázpisztolyból átalakított fegyverek éles lőfegyvernek minősülnek. Az évtizedek óta Németországban élő vádlott az eljárás során és a bíróság előtt is következetesen tagadta, hogy köze lenne a fegyverekhez. A bíróság azonban bizonyítottnak látta, hogy ő követte el a bűncselekményt.

Kovalcsik Éva

tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során közölte, az első fokon eljáró Szegedi Városi Bíróság a törvényi minimumnál – öt évnél – enyhébb büntetést szabott a férfira. A bíróság – tekintettel a bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára – ezért nem látott lehetőséget az amúgy is enyhe büntetés további mérséklésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.