Bulvár

3,6 millió forintot uzsorázott össze egy férfi Makón

3,6 millió forintot uzsorázott össze egy férfi Makón

2013. április 11., csütörtök
3,6 millió forintot uzsorázott össze egy férfi Makón

Összesen 40 ezer forintot kért kölcsön egy makói család D. Páltól, aki 2008 óta 3,6 millió forinttal károsította meg őket - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

A háromtagú makói család 2008-ban kért kölcsön először

D. Páltól

30 ezer forintot, majd egy évvel később újabb tízezer forintot. A 35 éves makói gyanúsított kihasználta a család rászorult helyzetét, elvette bankkártyájukat azzal, hogy a kölcsön összegét és annak kamatait saját kezűleg emeli le. A sértettek a saját jövedelmükhöz ezután nem fértek hozzá, az uzsorástól havonta 2500-5000 forint közötti összeget kaptak vissza. A család rendkívül nehéz helyzetbe került, alapvető létszükségleteikre sem jutott pénz, gyakorlatilag éheztek. A közüzemi szolgáltatásokért fizetni nem tudtak, így az áramot és a vizet is kikapcsolták náluk. D. Pál az évek során összesen 3,6 millió forinttal károsította meg a családot. A feljelentést követően a Makói Rendőrkapitányság uzsorabűncselekmény bűntettének megalapozott gyanúja miatt állította elő D. Pált 2013. április 10-én, akit kihallgatását követően őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A makói nyomozók megtalálták a család bankkártyáit is, amit a rendőrök hamarosan vissza is adnak a sértetteknek - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.