Bulvár

Megfelelt a hódmezővásárhelyi hivatásos állomány

Megfelelt a hódmezővásárhelyi hivatásos állomány

2013. március 8., péntek
Megfelelt a hódmezővásárhelyi hivatásos állomány

Csütörtökön került sor a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2012. évet értékelő állománygyűlésére, ahol Csuka Attila őrnagy, parancsnok foglalta össze az elvégzett munkát, majd azt követően Kajtár István alezredes, tanácsos, a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője ismertette a parancsnokság 2012. évi minősítését, melyben a tavalyi évben végzett munkát „megfelelt”-re értékelte.

A parancsnokság hat Hódmezővásárhelyi középiskolával kötött megállapodást az önkéntes közösségi szolgálat teljesítésének lehetőségéről, és elvégezték a HTP-hez tartozó települések katasztrófavédelmi kockázati osztályba sorolását is. Hódmezővásárhely az egyes, míg Mindszent, Mártély és Székkutas a kettes kategóriába került. Mind a négy településen segíti a polgármesterek munkáját közbiztonsági referens, akikkel a parancsnokság rendszeres kapcsolatot tart. A parancsnokság jó kapcsolatot ápol a mindszenti és a mártélyi önkéntes tűzoltókkal, akik a BM OKF pályázatán szakfelszereléseket nyertek el, és jelentős esemény volt a Vásárhelyen, amikor az év végén megérkezett az új vízszállító jármű, amely a kiterjedt tanyavilággal rendelkező településen hatékonyabbá teszi a beavatkozásokat.

Kajtár István

alezredes, a Szentesi katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője értékelésében kiemelte a parancsnokság állományának kiemelkedő összetartását, az idősebb, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, valamint a fiatal tűzoltók jó munkakapcsolatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.