Bulvár

Helyismereti gyakolrat a légimentő bázison

Helyismereti gyakolrat a légimentő bázison

2013. március 13., szerda
Helyismereti gyakolrat a légimentő bázison

Helyismereti gyakorlatot tartott a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. szentesi légimentő bázisán, amely a Dél-Alföld légi mentését biztosítja egy speciális mentőhelikopterrel és háromfős személyzettel.

A szentesi beavatkozó állomány már ismerősként üdvözölhette a helikopter személyzetét, akikkel már számos káreset helyszínén dolgoztak együtt. A vendéglátók megmutatták a kerozin tárolására szolgáló földalatti tartályt, a hangárt, a helikoptert, és a tűzoltók szemügyre vették annak felszereléseit. A szentesi egység tagjai sorra vették az esetleges beavatkozás alkalmával fontos pontokat, így a közművezetékek szakaszoló pontjait és az oltóvíz vételezésének helyét is. A Szentesi HTP állománya a létesítmény mellett megszemlélte a mentéshez használatos felszereléseket, eszközöket is, és a légi jármű személyzete a beszélgetés során elmondta, hogy a baleseteknél abban várnak segítséget, hogy felszállás előtt senkit ne engedjenek a helikopter rotorjainak közelébe, és ilyenkor ügyelni kell arra is, hogy elmozdítható tárgy ne legyen a gép környékén, hiszen azt a rotor szele felkaphatja és az további baleseteket okozhat.

Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.