Bulvár

Az időjárásról és a folyók vízjárásáról is tárgyalt Makón a Helyi Védelmi Bizottság

Az időjárásról és a folyók vízjárásáról is tárgyalt Makón a Helyi Védelmi Bizottság

2013. március 13., szerda
Az időjárásról és a folyók vízjárásáról is tárgyalt Makón a Helyi Védelmi Bizottság

A Makói Járás Helyi Védelmi Bizottsága szerdán tartotta első rendes ülését, a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság épületében.

Weszely Tamás

járási hivatalvezető, a HVB elnökének köszöntője után

Balogh Róbert

őrnagy, makói parancsnok, a bizottság elnökhelyettese tájékoztatott a szervezeti és működési rend változásáról, amely szerint a bizottság titkári feladatait

Bálint-Hankóczy Beatrix

, a járási hivatal vezető helyettese látja el. A testület tagjai elfogadták az éves feladat- és munkatervet, amely az év során két ülés megtartását rögzíti, de ha azt a helyzet szükségessé teszi, a grémium összeül, valamint döntöttek a katasztrófavédelmi és vezetéstámogató munkacsoport megalakulásáról is. Az ülésen

Versegi László

, az ATIVIZIG Hódmezővásárhelyi Szakaszmérnökségének vezetője a térség hidrológiai helyzetét vázolva elmondta: az év első két hónapjában átlag feletti mennyiségben esett csapadék a Tisza és a Maros vízgyűjtő területén, azonban a hóban tárolt vízkészlet mennyisége 60 százalékosra apadt, így komoly áradás nem várható. A folyókon több, kisebb árhullám már levonult, de a víz a középvízi mederben maradt, azaz nem jött ki a hullámtérbe, és a későbbiekben is erre számítanak. Weszely Tamás elnök a bizottság tagjai előtt közölte, hogy a hétvégére jelentősebb lehűlés várható havazással és erősebb széllel is, és felhívta a térség 15 polgármestere közül a bizottsági ülésen megjelent tíz településvezető figyelmét, hogy a hétvégi ünnepi rendezvények szervezése során ezt tartsák szem előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.