Bulvár

Utazás: Tengeri élmény Nápolynál

Utazás: Tengeri élmény Nápolynál

2013. február 8., péntek
Utazás: Tengeri élmény Nápolynál

Kezdetét vette a pompeji régészeti ásatás épületeinek helyreállítása az Európai Unió finanszírozásával. A munkára az ókori város romjainak korábbi pusztítása és elhanyagolása vet árnyékot. Partnerünk, a C&T Hungary Utazási Iroda legújabb ajánlata!

A Dioszkuroszok-háza és az alagsori boltíves folyosójáról(cryptoporticus) ismert domus születik elsőként újjá Pompejiben hatmillió euróból. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO által 1997-ben a világörökség részének kikiáltott ásatás épületeinek helyreállítása, karbantartása és az egész terület hidrogeológiai ellenőrzése az EU és az olasz állam összesen 105 millió eurós finanszírozási programja segítségével valósul meg. Az első két épület után 2013 végéig 50 millió eurót fordítanak restaurálási projektekre. A tervek között szerepel az úgynevezett vörös falú ház, a Siricus-háza és a Tengerész-ház helyreállítása. A többi forrást 2015-ig kell felhasználni - nyilatkozott a sajtónak a munkákat Pompejiben elindító Lorenzo Ornaghi, ügyvivő kulturális miniszter. Ornaghit Johannes Hahn, ez EU regionális biztosa kísérte el, aki Pompejit "közös európai otthonnak" nevezte. A politikusokat az ásatáson dolgozó restaurátorok tiltakozása kísérte rövid időre szóló szerződéseik és alacsony fizetésük miatt. A Vezúv 79-es kitörésekor elpusztult Pompejiben a beavatkozás 2010 után vált sürgőssé, amikor a gyakori esőzésekben egymás után omlottak össze a város épületeinek falai. Az olasz állam egyedül nem bírta állni a restaurálás költségeit, az EU segített. Pompejiben azonban nem csak az évek és az időjárás okozott kárt. A szerdai lapok jelentése szerint az olasz pénzügyőrség letartóztatta annak az építkezési vállalatnak a vezetőit, amelynek az utóbbi években a pompeji nagy színház helyreállítása lett volna a feladata. Az ehhez szerzett ötmillió euróból betonnal leöntötték az antik színház nézőterének lépcsőfokait. A színházat ezt követően a közeli üdülőfalunak adták bérbe. Ügyészi vizsgálat indult a Pompeji felügyeletére 2009-ben kinevezett kormánybiztossal szemben is, akinek 79 millió euró állt rendelkezésére a beavatkozásokra, ám ebből vagy nem lett semmi vagy még nagyobb kárt okoztak.

Forrás:

HVG.hu

Nápoly-Sorrento 5 nap / 4 éj Tenegrnyi élmény a közelben: Capri - Pompei - Vezúv - Amalfi

Egy rövidke, de annál változatosabb, tagolt partszakasza a Tirrén-tengernek, ahol a természet és ember egyaránt maradandót alkotott. Tengerparti pihenéssel egyidejűleg élvezhetjük az egyedülálló Amalfi-partot, Capri mesés szépségét és a Vezúv tenger fölé magasodó vulkáni kúpját.

Érdeklődni:

C&T Hungary Utazási Iroda 6720 Szeged Dugonics tér 12. Tel/fax: 62/481-562 mobil: 06/20 48 00 556 www.congresstravel.hu Engedély szám: U-000045 Utazásszervező: UniTravel Eng. szám: U-000663

Program

1. nap:

Délután érkezés Nápoly repterére. A szállás elfoglalása Sorrento elővárosában.

2. nap:

AMALFI – RAVELLO – POSTIANO (fakultatív) A Sorrento-félsziget ékszerdobozainak megismerése: Postiano – a felső panorámát Belvedere kilátójából élvezhetjük, ennek a rendkívül meredeképítésű városnak a festői látványát; Amalfi – az ősi tengeri köztársaság egyedülálló parti városában: XII. sz. dóm, szűk hegyoldali sikátorok, óvárosi terek; Ravello – pompás középkori paloták és díszkertek városa a hegyoldalban, lenyűgöző kilátással az Amalfi-partra.

3. nap:

POMPEI – VEZÚV (fakultatív, busszal) Külön busszal, közös kirándulás keretében Pompei - a Vezúv lábánál fekvő jelentős ókori város romjainak megtekintése Délután fenyveseken át vezet fel a szerpentin a Vezúv felső parkolójáig; innen sétaút vezet fel a vulkáni kráter peremére dupla kilátással: a mély kráterüreg, illetve a Nápolyi öbölre.

4. nap:

CAPRI sziget hajóval(fakultatív) Busztranszfer Sorrento kikötőjébe, ahonnan 25 perc gyorshajóval Capri. A szigetre való érkezés után hajókirándulást teszünk a sziget körül. Ezután bérelt kisbuszokra szállunk, és elmegyünk Capri városába. Ez a város a VIP-ek városa, séta a kis utcákon, a Qusisana szálloda megtekintése (kívülről), majd az Augustus kertje, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Faraglioni sziklákra, valamint a Kruppok által készített híres útra. Ezután átbuszozunk Anacapri városába Először ellátogatunk a híres svéd orvos Axel Münthe villájába. Érdemes továbbá megkóstolni a helyi citromlikőrt a limoncellot, és ha tiszta az idő fellibegőzni a Monte Solarora (589m). Buszokkal le a kikötőbe majd vissza Sorrentoba.

5.nap:

reggeli után rövid indulunk Nápolyba, majd félnapos városnézés kezdődik busszal és gyalogosan: Királyi Palota (kívülről), Castel Nuovo, Castel dell´Oro, Galéria, Opera, Piazza Plebiscito, Via Toledo, rövid szabadidő, majd transzfer a reptérre, utazás haza.

Indulás

nap/éj

ellátás/utazás

ár

2013.06.25

5/4

Félpanzió/Repülő

94 900 Ft/fő

2013.07.02

5/4

Félpanzió/Repülő

94 900 Ft/fő

2013.09.03

5/4

Félpanzió/Repülő

94 900 Ft/fő

2013.09.17

5/4

Félpanzió/Repülő

94 900 Ft/fő

2013.10.01

5/4

Félpanzió/Repülő

94 900 Ft/fő

2013.10.22

5/4

Félpanzió/Repülő

94 900 Ft/fő

Részvételi díj Félpanzióval:

94.900 Ft + 25.900 Ft reptéri és egyéb illetékek 1 ágyas felár: 25.800 Ft

Választható programok:

- Pompei-Vezúv (busszal, helyi idegenvezetővel): 10.500 Ft + belépők - Amalfi-Ravello (busszal, idegenvezetővel): 10.900 Ft + belépők

Elhelyezés:

Sorrento tengerparti elővárosában, Piano di Sorrento-ban a 3 *-os szállodában

Ellátás:

- 4 kontinentális reggeli - 4 háromfogásos vacsora a szálloda éttermében

Idegenvezetés:

- Idegenvezető az út során végig - Helyi idegenvezetés a Pompei és Capri programon

Utazás:

- Wizz Air menetrendszerinti járatával Nápolyba - Reptéri transzferek, valamint fakultatív kirándulások helyi légkondicionált busszal

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.