Bulvár

Lakossági tájékoztatás Bakson - a roma integráció jegyében

Lakossági tájékoztatás Bakson - a roma integráció jegyében

2013. február 21., csütörtök
Lakossági tájékoztatás Bakson - a roma integráció jegyében

A közelmúltban az esélyegyenlőség terén elért eredményeiért Wallenberg-díjban részesült Baks községben tartottak tájékoztatót a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai a település szerdai közmeghallgatásán.

A rendezvényen a számos érdeklődőt

Ménesi Zoltán

százados, a kirendeltség polgári védelmi felügyelője tájékoztatta a közbiztonság érdekében tett katasztrófavédelmi intézkedésekről és a jövőbeli változásokról, amelyek a térség biztonságát szolgálják. Mint elmondta, 2014-ben várható, hogy megkezdheti munkáját a Kisteleki Katasztrófavédelmi Őrs, amelyről rövidebb idő alatt megérkezhet a beavatkozó egység Baksra, mint most, a megyeszékhelyről indulva. Az őrs majdani működésével az állomány bővítése is aktuálissá válik, amely a településen élő fiataloknak munkahelyet is jelenthet. A felügyelő - mint roma kisebbségi referense - beszélt arról is, hogy a katasztrófavédelem évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a roma fiatalok is minél szélesebb körben ismerjék meg a hivatásos állományba történő felvételi eljárás módját, és felhívta a figyelmet a a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által már többször meghirdetett támogatási pályázati lehetőségekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.